Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Український військовий став кращим кадетом Королівської військової академії (відео)

В гостях добре, та вдома краще: з навчання у Великій Британії до рідних пенатів – одеської Військової академії повернувся курсант, третьокурсник Антон Совенко. Цьогоріч за підсумками навчання він став кращим іноземним кадетом Королівської військової академії в м. Сандхерсті, графства Беркшир.

Незважаючи на карантин і скасування урочистостей з нагоди випуску, хлопець отримав від представників командування військового вищого навчального закладу високу відзнаку – ювелірну копію офіцерської шаблі випускника британського вишу. Після виходу з двотижневого карантину на батьківщині новоспечений кадет приймав вітання від одногрупників на плацу рідної альма-матер в Одесі.

Привітальні плакати і кульки, бурхливі емоції від довгого очікування, щирі посмішки дівчат і міцні обійми хлопців – так прямо біля воріт Академії зустрічають Антона Совенка одногрупники. Зустрічали кадета групою підготовки спеціалістів матеріально- технічного забезпечення. Саме на цьому факультеті 2 роки навчався юнак, доки в рамках міжнародного обміну досвідом і партнерської допомоги у військовій сфері, його, як здібного курсанта і кращого знавця англійської мови, не було скеровано до Великої Британії. Королівська академія сухопутних військ приймає слухачів з України з 1997 року, втім кращими їх уперше назвали минулого року. Нині, не менш почесної, за високі показники в навчанні удостоївся Антон.

Одногрупники кажуть – вчитись за кордоном дуже престижно, утім це і велика відповідальність, тому дуже пишаються своїм другом. Маючи за плечима відповідну фізичну й навчальну підготовку, Антон легко опановував дисципліни базового курсу офіцера. Окрім академічної й військової підготовки, хлопець блискуче відпрацював практичні заняття і військово-польові виходи, що проходили в Британії та Німеччині.

Викладачі неодноразово відзначали безперечні лідерські й командирські здібності українського курсанта, його знання і підготовку, а по завершенні курсу за поданням спеціальної комісії Антона висунули на здобуття високої відзнаки й звання – кращий іноземний випускник королівської академії. Традиційних урочистостей через національний карантин не було, втім нагорода-ювелірна копія бойового меча випускника Сандхерсту, все одно знайшла свого героя.

У військовій академії кажуть – курсант Совенко здобув не лише високу оцінку іноземного військового вишу, але й довів всім, що українські військовослужбовці сильні витримкою і духом. Наступного року Антон продовжить здобувати військову професію на рідному факультеті. Про подальші плани поки що воліє мовчати – але каже –жодної секунди не сумнівається, що зробив вірний вибір обравши для себе військову професію.

Бриз

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН