Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області більшість дитячих садочків відновили свою роботу

На кінець минулого тижня в Запорізькій області вже відновили роботу 248 дошкільних закладів. Усі вони дотримуються обов’язкових вимог Тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину.

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області повідомляють, це практично всі дитячі садочки м. Запоріжжя, м. Бердянськ, м. Мелітополь, Приазовського, Кам’янко-Дніпровського, Пологівського, Оріхівського, Чернігівського та Великобілозерського, районів, частина закладів Гуляйпільського, Токмацького, Приморського та Веселівського районів.

В інших закладах Запорізької області здійснюються підготовчі заходи для початку відвідування дитсадків дітьми. Частину закладів планується відкрити вже на цьому тижні в залежності від можливості забезпечення належних протиепідемічних умов. Деякі заклади у літній період розпочинати роботу не будуть.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області взяли участь в організаційно-підготовчих заходах щодо відкриття дошкільних закладів. У тому числі, проведення лабораторних досліджень води та піску, а також взяли участь у роботі утворених комісій, робочих груп з визначення готовності закладів до виконання протиепідемічних заходів, а також їх дотримання під час функціонування.

За результатами комісійних обстежень суттєвих порушень не встановлено. На входах до закладів облаштовані місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками, в наявності термометри для вимірювання температури тіла співробітникам та вихованцям закладів; температурний скринінг проводиться медичними працівниками з занесенням результатів у відповідні журнали; наявний запас медичних масок, рукавичок, антисептиків та дезінфекційних засобів; створені умови для максимального перебування дітей на свіжому повітрі; дезінфекція, прибирання та провітрювання приміщень проводиться згідно з графіком; в групах знаходяться до 10 вихованців; змішані групи відсутні; організовано заходи фізичного дистанціювання дітей тощо.

Керівникам закладів надано рекомендації щодо правил приготування та використання дезінфікуючих засобів, придбання дезінфікуючих засобів, які зареєстровані у Державному реєстрі та дозволені для використання у дошкільних дитячих закладах.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН