Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дотримання протиепідемічних вимог під час автобусних пасажирських перевезень продовжують перевіряти на Херсонщині

У зв’язку з послабленням карантинних обмежень відновлено внутрішньообласні та міжобласні автобусні сполучення, однак   вкрай важливо забезпечити  дотримання вимог   Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів  на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVІD  – 19), затверджених Постановою  головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року №23.

На території Нижньосірогозького району автобусні перевезення здійснюються двома перевізниками – ПП Де-Луко М.М. та  ПрАТ «Нижньосірогозьке АТП 16542», до відома яких було своєчасно доведено зазначені Тимчасові рекомендації.

На виконання протоколів  комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Нижньосірогозької районної державної адміністрації  було проведено комісійне обстеження дотримання протиепідемічних вимог під час здійснення автобусних пасажирських перевезень. До складу комісії було включено фахівців районної державної адміністрації, Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, Нижньосірогозької селищної ради та представників авто перевізників.

Було встановлено, що на обох підприємствах укомплектовано посади медичних сестер, які проводять температурний скринінг. Організоване проведення вологого прибирання транспортних засобів з використанням миючих та дезінфікуючих засобів. Було придбано дезінфікуючі засоби (Бланідас 300) та антисептики (вінсепт), водії працюють в масках, рукавичках. Перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння, при наявності захисної маски. Біля вхідних дверей автобусу розміщено антисептик з дозатором. В кожному автобусі є наочна інформація про заходи профілактики коронавірусної хвороби. Грубих порушень протиепідемічних вимог не було виявлено.

Нижньосірогозька автостанція ТОВ «Херсонавтотранс» теж готова до роботи в умовах карантинних обмежень: персонал забезпечений масками, гумовими рукавичками, створено умови для миття та обробки рук спиртовмісними антисептиками. Робота залу очікування заборонена, допуск пасажирів в приміщення автостанції дозволяється лише в масках. В місцях потенційного скупчення пасажирів (перед касою, на посадковій платформі) нанесено тимчасове маркування для забезпечення дистанції 1,5 метри.

В приміщенні автостанції розміщено інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби, організовано збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових рушників.

Під час комісійних обстежень проводилась роз’яснювальна робота та надано рекомендації щодо правильного використання та утилізації засобів індивідуального захисту, проведення прибирання з використанням дезінфікуючих засобів. важливості дотримання безпечної дистанції та ін.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН