Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Залізничне сполучення та відкриття кордону: яким буде другий етап послаблення карантину на Одещині

Динаміка захворюваності на COVID-19 на Одещині дозволяє готуватися до другого етапу послаблення карантину. Зокрема вже відкрили пункти пропуску на кордоні, а з 1 червня запрацює приміське залізничне сполучення. Утім в окремих районах обмеження залишатимуться незмінними.

Як повідомив під час брифінгу очільник Одеської ОДА Максим Куций, з 00:00 29 травня на Одещині відкрили всі державні пункти пропуску. Наразі йдеться лише про пішохідний перетин кордону. Це послаблення не стосується громадян інших країн. Для них пункти пропуску будуть закритими до наступного етапу послаблення, запевнив Куций.

“З понеділка також запрацює приміський залізничний транспорт та відкриється сполучення з Києвом, Харковом та Дніпром. До потягів пускатимуть лише в масках, а на вході до вагону у кожного пасажира перевірятимуть температуру. До та після рейсу в усіх вагонах проводитимуть санітарну обробку”, – розповів Максим Куций.

Відкривати залізничне сполучення з іншими регіонами країни поки що не планують. Утім, як зазначив речник голови ОДА Денис Соколов, з 1 червня також запрацюють автобусні перевезення між областями.

“Але якщо епідеміологічна ситуація в області погіршиться, ми будемо змушені скасувати послаблення карантину та запровадити додаткові обмеження”, – додав Куций.

Натомість головний санітарний лікар Одещини Віталій Гончаров повідомив, що коронавірусна інфекція продовжує поширюватись, а в області фіксують зростання кількості вогнищ COVID-19 у медичних закладах та окремих родинах. За його даними, Одеса займає 12 місце в Україні за рейтинговим показником захворюваності.

Та попри динаміку розповсюдження коронавірусу, кількість захворюваності за останній тиждень зменшилася майже вдвічі, зауважив Гончаров. Тому Одеська область, на його думку, дійсно може готуватися до нового послаблення.

“Одещина дійсно відповідає всім критеріям щодо послаблення карантину. Показник кількості нових пацієнтів на 100 тисяч населення за останній тиждень складає 2,4, тоді як МОЗ вимагає не більше 12. Також ми на 32% перевищили необхідну кількість ПЛР-тестів за 7 днів. Орієнтовно щодоби перевіряють аналізи 375 людей”, – пояснив санітарний лікар.

Однак така динаміка простежується не в усіх районах Одеської області. Згідно з даними Гончарова, поки що послаблення карантину не відбудеться у Подільському та Болградському районах. Там співвідношення захворілих та проведених тестувань залишається найбільшим у регіоні.

Через продовження карантинних обмежень залізничне сполучення з Подільським та Болградським районами поки що не відкриватимуть, повідомив Максим Куций. Для потягів ці території будуть транзитними без можливості зупинки.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН