Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні стартувала річкова навігація

30 травня від причалів у Херсоні вирушили три теплоходи. На борт пускали дачників після температурного скрінінгу, у масках і за кількістю місць для сидіння.

Кардашинка, Гола пристань і Ольхове – це маршрути за якими в перший день навігації вирушили теплоходи. З вівторка, 2 червня, будуть здійснювати рейси за сімнадцятьма напрямками за своїм графіком, каже директор комунального підприємства “Херсонкомунтранссервіс” Павло Ткаченко.

“Ми відправляємо в перший рейс після карантину по трьом напрямкам, в подальшому будуть відправлятися судна по всім дням тижня, крім понеділка”.

Дачниця Лідія про перший рейс дізналася з так званого “сарафанного радіо”. Вона розповіла, що дачники зраділі, адже на дачі треба було працювати з ранньої весни, проте через карантин нічим було добиратись.

Дмитро на дачу їде на дачу разом з родиною. Загалом п’ятеро людей. Говорить, що до цього дня добирався на дачу ботами або човном. Це виходило дорого і не дуже зручно.

Світлана Запорожець їхалв теплоходом на дачу. Очікувала відкриття навігації й Ніна Головченко. Говорить, що дивилася кожну трансляцію сесій міської ради, щоб дізнатися коли почнуться перевезення.

Вартість перевезення залишилась на рівні минулого року – 30 грн, – розповів Павло Ткаченко.

“Ціну ми залишили нарівні минулого року. Оскільки ціна впала на пальне. Тому ми могли втримати таку ціну. Щоб хоч якось допомогти мешканцям Херсону економити на перевезеннях”.

Зазвичай, говорить бухгалтерка та старша касирка Світлана Литвинова, навігацію відкривають у будній день, коли пільгові категорію можуть переправлятися безплатно. цього року вперше перевезення почалися у вихідний, та через карантин на два місяці пізніше.

У вівторок, як розповів директор “Херсонкомунтранссервісу” Павло Ткаченко, розпочнеться і автобусне перевезення на дачі, які знаходяться в Білозерському, Голопристанському і Олешківському районах.

Суспільне

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН