Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі відбулися громадські слухання

26 травня в залі засідань Бериславської міської ради відбулися громадські слухання щодо проекту науково-проектної документації  «Історико-архітектурний  опорний план у м. Берислав, Херсонської області з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів в складі Генерального плану м. Берислав»

Постановою Кабінетів Міністрів  від 26 липня 2001 р. N 878 місто Берислав внесено до Списку історичних населених місць України, тож для історичних міст обов’язковим моментом є розроблення та затвердження науково-проектної документації з визначенням меж історичних ареалів населених місць.

Розробником історико-архітектурного опорного плану нашого міста стало ДП «Всеукраїнський науково-методичний та дослідно-інформаційний центр архітектурної спадщини» (м. Київ).

На громадських слуханнях головний архітектор проекту Євсєєва Тетяна Миколаївна повідомила присутніх про потребу у розробці даного історико-архітектурного плану для розвитку і життєдіяльності міста, розповіла про межі територій пам’яток та зон охорони пам’яток, режими їх використання, про охоронні зони пам’яток історичного центру міста,  охоронні зони окремих пам’яток, особливості зони регулювання забудови, зони охорони археологічного культурного шару, про межі та режими використання історичного ареалу міста. Відповіла на запитання учасників громадського обговорення.

Так, згідно історико-архітектурного опорного плану,  визначено два історичних ареали, які розташовані в центральній частині міста, це історичний ареал «Кизикермен», який займає територію площею 3,849 га. та Центральний історичний ареал, площею 22,477 га.

В південно-західній частині міста окреслена зона охорони археологічного культурного шару: багатошарове поселення доби пізньої бронзи (сабатинівська культура) та могильник перших століть н.е. (черняхівська культура).

Опорним планом встановлені зони регулювання забудови, зокрема навколо охоронної зони пам’ятки архітектури національного значення «Свято-Введенська церква», площею 16,270 га.

Деякі історичні об’єкти міста Берислава запропоновані для внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Результатом проведення громадських слухань стало схвалення історико-архітектурного опорного плану міста Берислава.

Бериславська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН