Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці дитячі садочки готуються до початку роботи в період карантину

Відділом освіти Новокаховської міської ради на виконання Постанови КМУ від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» та діючих заходів, запроваджених актами законодавства в процесі реалізації карантину, визначених постановою КМУ від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2», проводяться підготовчі заходи для відвідування дітьми закладів дошкільної освіти з 1 червня 2020 року.

Для доведення вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020  року  № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (CОVID – 19)» фахівцями Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 26 травня 2020 року проведено  семінар з директорами та медичним персоналом дитячих дошкільних закладів.

Станом на 26 травня із наявних 22 закладів дошкільної освіти Новокаховської міської ради визначили про необхідність початку роботи з дітьми тільки 14 закладів. Під час семінару були детально вивчені питання  обов’язкового температурного скринінгу  усіх працівників перед початком зміни, а дітей кожні 4 години, постійної дезінфекції, багаторазових вологих прибирань і провітрювання приміщення, заборони використання багаторазових рушників, м’яких іграшок і килимів з довгим ворсом, обмеження занять та ігор, що потребують безпосереднього фізичного контакту, сенсорних занять та ігор. У пріоритеті  визначені ігри на свіжому повітрі, максимальне фізичне дистанціювання.

Розглянуто  велику кількість запитань щодо практичного впровадження запропонованих пропозицій, які необхідно дотримуватися під час роботи закладів в період карантинних обмежень. Акцентовано увагу всіх присутніх, що забезпечення безпечного перебування дітей в закладі залежить не лише від керівника закладу, але потрібно донести важливість дотримання всіх протиепідемічних заходів до кожного працівника закладу та до батьків, які також повинні відповідально ставитися до здоров’я як своїх дітей так і інших дітей, які разом перебувають в закладі.

Керівники закладів, розуміючи свою відповідальність за недопущення виникнення та розповсюдження коронавірусної хвороби серед дітей та персоналу закладу, повинні визначити можливість дотримання кожного пункту Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020  року  №25 та надати інформацію до міського відділу освіти щодо готовності закладу до роботи з 1 червня.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН