Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В одному з перших сільських музеїв Херсонщини влаштували екскурсію

У Міжнародний день музеїв, представницька делегація відділу культури і туризму Новокаховської ОТГ відвідала музей історії селища Козацьке.

Так склалося, що в селищі Козацьке свій музей був створений ще за радянських часів і при чому один з перших подібних музеїв на Херсонщині. Але на момент входження селища до складу Новокаховської міської ОТГ в музеї відсутні штатні працівники. За потреби, екскурсії в музеї проводила бібліотекар селищної бібліотеки – Марина Гордієнко.
Треба віддати належне колишньому селищному голові смт Козацьке, а нині в.о. старости, Андрію Чирку. Будівля музею, а вона є пам’яткою місцевого значення, утримується в досить пристойному стані. Експозиція музею, особливо краєзнавчого характеру, збережена.

Зрозуміло, що роботи в музеї вистачить. Але головне, що є бажання і у мешканців селища, і у старости, і у міського голови Новокаховської громади музей зберегти і зробити його центром патріотичного виховання для школярів і молоді селища.

Начальник відділу культури і туризму Наталія Зарудна та в.о. старости Андрій Чирко намітили подальші плани щодо введення штатних посад для музею та проведення ремонтних робіт у будівлі та ззовні.

У музеї є чимало цікавих та цінних експонатів, за допомогою яких можна прослідкувати історію селища. Відвідавши це місце, ви дізнаєтеся багато нового про людей, які живуть з вами поруч (якщо ви з місцевих), або відкриєте ще одне чарівне історичне та туристичне місце на карті країни, і музей вам у цьому допоможе.

Відділ культури і туризму Новокаховської міської ради

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН