Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аграрії Херсонщини вийшли на акцію проти введення квот на імпорт мінеральних добрив

Свою позицію агровиробники краю окреслили 22 травня під час попереджувальної акції протесту, яку ініціювала Всеукраїнська Аграрна Рада.

Учасники мітингу висловили свою незгоду із наміром Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства ввести квоти на імпорт азотних добрив в Україну. На думку агровиробників, подібні обмеження загрожують здорожчанням добрив та посиленням монополії на вітчизняному ринку, а також запровадженням санкцій у відповідь від країн-торгових партнерів України.

«Для введення цих обмежувальних квот наразі в країні немає ніяких передумов. Тому цим заходом ми хочемо привернути увагу Президента України і всіх високопосадовців, аби захистити національні інтереси держави та вжити дієвих заходів щодо недопущення запровадження штучних перешкод, які зашкодять аграріям», – наголосив голова представництва Всеукраїнської Аграрної Ради в Херсонській області Володимир Хвостов.

Аграрії, які працюють на ТОВ «Сільськогосподарське Підприємство Злато Таврії» також обурилися діями уряду:

– Грім серед ясного неба. Саме так можна охарактеризувати бажання Мінекономіки ввести квоти на імпорт добрив в Україну. Таке рішення пов’язано, начебто, з тим щоб збалансувати ринок міндобрив та допомогти відчізняному виробнику. Ми аграрії в цьому вбачаємо лобіювання інтересів українського олігарха Дмитра Фірташа, і сьогодні по всій країні пройшли масові акції протесту, до яких приєднався і херсонський аграросектор.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН