Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Освітній проєкт і мистецько-урбаністичний форум відбудуться у Херсоні завдяки підтримці ЄС

Про перемогу в конкурсі грантів Програми творчої підготовки та розбудови потенціалу молоді від House of Europe та Goethe-Institut Ukraine 2 учасників з Херсоні,  яких підтримає Європейський союз, повідомляється на фейсбук сторінці організаторів.

Перший переможець, це громадське об’єднання «Інформаційний центр малого та середнього бізнесу та інновацій», яке проведе мистецько-урбаністичний форум «Херсонський модернізм: назад в майбутнє». Ціль проєкту — популяризація серед творчої молоді архітектури модернізму у Херсоні в період між 20-ми та 90-ми роками. ХХ століття. Для дослідження залучать професійних архітектурознавців та арт-кураторів з Німеччини та України. За хронологією та стилістичною яскравістю оберуть 12 об’єктів, які і досліджуватимуть студенти (архітектори, дизайнери) та молоді митці. Форум завершиться презентацією проєктів, які зроблять ці видимими на мапі міста як унікальну архітектурну спадщину і захистять від руйнування та спотворення.

Другий – від громадської організації «Глобальний погляд», завдяки гранту House of Europe реалізує освітній проєкт «Зупинка Суворівська (Переосмислення вуличного простору)», що поєднає урбаністику, архітектуру, історію, краєзнавство, культуру, проєктний менеджмент й соціальні ініціативи. В рамках проєкту 16 студентів, майбутніх фахівців в дотичних до розвитку міських територій галузях,набуватимуть переосмислюватимуть історичне минуле і напрацьовуватимуть інноваційні рішення щодо сучасного розвитку простору першої пішохідної вулиці Херсона – вул. Суворівської. Колаборація учасників, ментора-фахівця з ЄС та місцевих експертів допоможе розробити проєкти дизайну вулиці з урахуванням її історичного минулого, що будуть запропоновані до громадського бюджету міста.

Загалом у конкурсі було 195 заявок, з яких експерти обрали 10 найкращих. Проєкти будуть реалізовані протягом 2020 року.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН