Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині оновлюють важливу ділянку дороги

В рамках проекту «Велике будівництво» оновлюємо автодорогу Н-14 Олександрівка-Кропивницький–Миколаїв в межах Миколаївської області

Цьогоріч, за амбітним планом Укравтодору, на Миколаївщині планується відновити 187,3 км доріг державного значення. У рамках проєкту Президента України «Велике будівництво» на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-14 Олександрівка-Кропивницький–Миколаїв інтенсивно проводиться комплекс робіт з капітального ремонту, згідно запланованих термінів, більш як на 66 км.

Працівники підрядних організацій ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «ЄДБК» укладають важкий цемент на ділянках км175+000-км190+000 (від с. Водяно-Лорино до повороту на с. Михайлівка) та км198+000-км235+000 (від повороту на с. Сухий Єланець – до м. Миколаїв) а/д Н-14.

Проводяться роботи із розбирання існуючого дорожнього одягу, стабілізація основи земляного полотна негашеним вапном для зняття перезволоження грунту, влаштування дренуючого шару основи по всій ширині із ЩПС-20 укріпленої цементом до марки М-60, влаштування поширення дорожнього одягу, влаштування узбіч та штучних споруд.

Цементобетонну суміш виготовляють на сучасних заводах, які розташовані в декількох кілометрах від ділянок будівництва сучасної дороги. Всі компоненти для будування бетонної дороги виробляють і добувають в Україні. Бетонна дорога витримує навантаження в декілька разів більше, ніж асфальтобетонна.

Якість бетону, що укладається на дорозі, перевіряється як на заводі, так і безпосередньо перед укладанням.

«В рамках реалізації проекту «Велике будівництво» оновлюємо трасу Н-14. Це буде нова, якісна та сучасна дорога в цементобетонні, критично важлива для жителів Миколаївської області та інших областей також. Планується, що вона буде відремонтована до кінця поточного року. Нова дорога створить комфортні і безпечні умови проїзду для жителів області, сприятиме розвитку економічних зв’язків, дозволить збільшити інтенсивність руху.

Гарантійний термін на цьому шляху – 10 років на основу і 8 – на покриття. Дороги в регіоні мають будуватися і ремонтуватися якісно, довго служити!» – зауважує очільник Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Владислав Невеселий.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН