Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Комунальна комісія провела чергове засідання у Херсоні

Відбулось засідання постійної комісії Херсонської обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності під головуванням Юрія Рожкова. Участь у роботі комісії взяла заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.

Депутати розглянули проєкт Програми фінансової підтримки підприємств (закладів, установ) спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області на 2020-2022 роки, розроблений Херсонською ОДА. Цей документ потрібен для того, щоб за рахунок коштів обласного бюджету була можливість планувати та спрямовувати додаткове фінансування на обласні заклади. Це можуть бути кошти на покращення матеріально-технічної бази, ремонти, розвиток.

Розглянувши заходи та напрямки фінансування, які зазначені у проєкті Програми, депутати відправили її на доопрацювання. Членів комісії зацікавило обґрунтування фінансової допомоги, яку просять керівники обласних закладів.

18 березня 2020 року набув чинності новий Закон України «Про повну загальну середню освіту», яким внесені зміни до процедури призначення керівників закладів загальної середньої освіти. У зв’язку з цим виникла необхідність привести у відповідність порядок проведення конкурсу на посаду керівників закладів загальної середньої освіти – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області. Депутати на комісії погодили та рекомендували винести на розгляд сесії відповідні зміни до порядку.

Також комісія розглянула питання подальшого функціонування Олешківської спеціальної школи Херсонської обласної ради. Це резонансе питання депутати детально вивчили, провели консультації з громадами міста Олешки та Олешківського району. Депутати мали на меті знайти механізм збереження спеціальної школи, яка за пропозицією Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської ОДА від 22.11.2019 року підлягала ліквідації. Передбачалося, що після ліквідації школи, діти будуть забезпечені інклюзивною освітою в місцевих школах Олешківського району. Також зазначалось, що утримання спеціальної школи, в якій навчаються 100% жителів одного району, за рахунок обласного бюджету, є порушенням Бюджетного кодексу. У зв’язку з цим обласна рада звернулася до Олешківської районної ради щодо надання згоди на прийняття до спільної власності територіальних громад Олешківського району спеціального закладу освіти. 31.03.2020 Олешківська районна рада надала згоду на прийняття до спільної власності тергромад Олешківського району Олешківської спеціальної загальноосвітньої школи. Отже на сесію Херсонської обласної ради виноситься проєкт рішення, який розпочинає процедуру передачі школи з обласної до районної власності та дозволить зберегти заклад.

На комісії було розглянуто низку технічних питань щодо списання закладами непридатного майна, передачі майна.

Також усім заявникам подовжено дію договорів оренди комунального майна у зв’язку з тим, що нема розробленого Кабінетом Міністрів нового Положення про оренду комунального та державного майна. Відповідно до пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону «Про оренду комунального та державного майна» від 3.10.2019, договори оренди комунального майна, укладені до набрання чинності цим Законом, продовжуються в порядку, передбаченому законодавством, яке діяло до дати набрання чинності цим Законом.

Чергова сесія Херсонської обласної ради відбудеться 29 травня.

http://khor.gov.ua/2020/05/20/20923/

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН