Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський центр для безхатьків потребує допомоги: він може залишитися без світла

Із проханням до небайдужих херсонців звернулися на сторінці центру “Надія”.

ДОПОМОЖІТЬ ВРЯТУВАТИ ЦЕНТР “НАДІЯ”: НЕ ДАЙТЕ ЗАЛИШИТИСЬ НАМ БЕЗ СВІТЛА!

Саме так, друзі: нам можуть відключити електрику, якщо ми за неї не заплатимо. А у нас заборгованість ще з березня місяця((. 

Чому так сталося? Тому, що ми покладали надії на державне фінансування, яке нам обіцяли. Останні два місяці, щоб його отримати – ми смиренно проходили всі кола бюрократичного пекла, через що не мали навіть часу і змоги писати Вам звіти про всі наші події та просити підтримки. І ось зараз ми зрозуміли, що далі чекати нікуди – скоро буде голодно (у нас тільки електроплитка), холодно і темно!

На жаль, самостійного рахунку у нас немає – ми беремо електрику в сусіднього підприємства. І, згідно договору, обіцяли оплачувати її вчасно. Через попередні проблеми у виплаті коштів саме бюрократичного характеру, коли ми затримували оплату і десятий раз просили сусідів переробити документи для цього – нас попередили, що можуть розірвати договір і відключити приміщення. Державні кошти тоді таки надійшли з Казначейства. Ми заплатили за світло, вибачились перед постачальником і пообіцяли що такого більше не буде. І ось не платимо вже другий місяць((. Розуміємо, що криза зараз усюди: казна пуста, обласний бюджет поповнювати нічим. Але в нас є люди, за яких ми відповідаємо і не можемо допустити біди.

Тож більше розраховувати на державні структури ми не будемо – і так дуже вдячні облраді за приміщення! А Центр на його базі МИ СТВОРИЛИ ВИКЛЮЧНО З ВАШОЮ ДОПОМОГОЮ, зробили ремонт санвузла та утримували Центр теж З ВАШОЮ ДОПОМОГОЮ: ГОДУВАЛИ ЛЮДЕЙ, ОДЯГАЛИ ЇХ, ЗНАХОДИЛИ МЕБЛІ, КНИГИ, ІНШІ РЕЧІ ДЛЯ ЦЕНТРУ – ВСЕ ВИ. Віримо, що ви і зараз нас не залишите! Терміново потрібно оплатити за березень 3456,42 грн. І шукати ще 2118,80 грн. для оплати електрики за квітень. Загалом це 5575,22 грн.

Також потрібно думати, як зробити окремий рахунок та змінити тариф: зараз ми як на виробничому, а це драконівські розцінки – взимку ми їх не потягнемо. Якщо у когось є ідеї щодо цього, можливості або досвід роботи по зміні тарифу, будь ласка – напишіть в особисті повідомлення – будемо безмежно вдячні!

Просимо вибачення у вас всіх,що не мали змоги писати про події у нас, яких сталося дуже багато. Зокрема допомогли поліції, надавши притулок 5 людям, які були визволені з рабства на полях (ви, мабуть чули цю історію у Херсонських ЗМІ).

Також маємо глухонімого кримчанина – Дмитра, який був звільнений з місць позбавлення волі, але на кордоні анексованого Криму його не пропустили додому. Тож він зараз у нас. Директор Центру Валентин Лапицький допоміг Дмитру оформити документи і відновити пенсію по інвалідності. Також співпрацюємо із УТОС, який пообіцяв після закінчення карантину надати Дмитру роботу та гуртожиток.

А ще плідно попрацювали із пенсіонеркою Валентиною Миколаївною в якої шахраї відібрали квартиру – їй зробили паспорт та оформили пенсію. Чекаємо першу виплату!

Нещодавно прийняли 3х чоловік, які пройшли курс лікування в Тублікарні. Вони одужали, але не змогли повернутись до своїх домівок в інших областях через те, що не ходить транспорт.

Тож на сьогодні в Центрі “Надія” – 19 чоловік з них 4 жінок. І всім їм потрібна підтримка! І, звичайно, електрика: електроплитка, бойлер, пральна машина – все на електриці.

Ви можете підтримати Центр “Надія”, перерахувавши кошти на рахунок Приватбанк 5168 7422 3378 5462 Лапицький В.О. ДОПОМОЖІТЬ ЗАПЛАТИТИ ЗА СВІТЛО

Якщо у Вас можливість підвезти Центру продукти та інші необхідні речі – завжди раді Вам на пр.Сенявіна 25.

До речі, на сьомому колі того ж бюрократичного пекла від представників державної структури декілька разів пролунало, що ми не годуємо мешканців Центру. Заявляємо, що це АБСОЛЮТНА НЕПРАВДА! І, мабуть, для того, щоб це підтвердити – будемо частіше постити фото їжі. Може так буде легше повірити, що всі у нас досить смачно їдять по 3 рази на день – і загалом СИТІ ТА ЩАСЛИВІ. Знову ж таки: ЗАВДЯКИ ВАМ – всім, хто ДОПОМАГАЄ НАМ!

Ми розуміємо, що зараз всім важко, але ПРОСИМО ВАШОЇ ПІДТРИМКИ для тих, кому найважче.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН