Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські військові розповіли про перспективу міжнародної співпраці

У сучасному світі, завдяки інтернету, можна освоювати нові знання та вдосконалювати вже ті, що маємо. Це дуже зручно, особливо коли немає можливості відвідувати заняття та навчатися у звичному режимі. Зараз, у зв’язку з карантинними обмеженнями, в складному становищі опинилися також і гвардійці, які проходили навчальні курси та збори. Серед них, наш герой – старший лейтенант Станіслав Авраменко.

На початку запровадження карантину, Станіслав змушений був повернувся з Національної академії Національної гвардії України, де у зв’язку з поширенням COVID-19 було перервано курс занять з англійської мови. Гвардієць розповідає, що хоча зараз він у військовій частині продовжує виконувати службово-бойові завдання, вивчення англійської не покинув.

«Я думаю, зі мною погодиться переважна більшість українців, що курс нашої країни до Європи – незмінний. Ми бачимо, як всі державні ланки роблять впевнені кроки до співпраці з європейськими державами для розвитку та надбання спільних цінностей та інтересів. Не виключення і військова сфера. Але, щоб вийти на максимально високий рівень, не обійтись без знання іноземних мов».

Наш герой зазначає, що коли дізнався про проведення конкурсу на курси з англійської мови для військовослужбовців Національної гвардії України, одразу вирішив взяти в ньому участь.

«Всі 22 кандидати на участь в курсі пройшли мовний відбір. Від Херсонщини, його пройшов я і тому поїхав до Національної академії НГУ, де і відбувалося навчання. Я обрав вивчення англійської, а були й ті, хто вивчав французьку. Ми мали навчатися 12 тижнів. Заняття проводили досвідчені викладачі, які самі навчалися в Канадському центрі іноземних мов та вже мають неабиякий досвід».

Станіслав розповів, що програму навчання розробили представники Бюро міжнародної мовної координації НАТО (BILC). Він зазначив, що в ході занять гвардійці вдосконалювали навички спілкування, а також «підтягували» читання та письмо.

«Нажаль, з оголошенням карантину, провчившись близько двох третин часу, ми не змогли продовжувати курси і були вимушені роз’їхатись. Але ж звісно, я не збирався зупинятися в сенсі самоосвіти, тому і досі вивчаю англійську вдома. Перед службою, мій ранковий сніданок проходить під англомовний фільм. І взагалі, я намагаюся якомога більше прослуховувати аудіозаписи англійською мовою. Також на youtube переглядаю корисні відеоуроки».

Англійською зацікавились і діти нашого героя. Вони разом з ним вивчають іноземну мову та підтримують батька в його прагненні. А Станіслав, в свою чергу зазначає, що після зняття карантину, у разі відновлення курсів, залюбки знову візьме в них участь. Адже його приваблює перспектива міжнародного співробітництва та участі в миротворчих місіях.

 Аліна Кобець, вч 3056 Національної гвардії України

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН