Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві сотня песиків шукають нових господарів

Протягом квітня 2020 року вдалося прилаштувати у сім’ї 32 собаки з комунального підприємства Миколаївської міської ради “Центр захисту тварин”. Про це в ефірі Українського радіо: Миколаїв розповів т.в.о. директора КП ММР “Центр захисту тварин” Віктор Лінник.

Більше 100 собак чекають на господарів у миколаївському Центрі захисту тварин
  • Скільки тварин знаходиться на підприємстві?

Станом на 14 травня на підприємстві знаходяться 120 тварин. І ця цифра постійно змінюється, так як якісь собаки відловлюються, поміщаються на утримання, якихось тварин забирають.

  • Протягом квітня передали у сім’ї 32 собаки з підприємства. Як це вдалося, що для цього було зроблено?

Ми продовжуємо активізувати нашу діяльність у соцмережах. Це безпосередньо наша сторінка у Facebook, де ми викладаємо публікації з тваринами та закликаємо людей обирати, прилаштовувати таких тварин. Наразі функціонує сторінка в мережі Instagram, сподіваємось на більше охоплення публікацій у подальшому. Карантин позитивно вплинув у тому розумінні, що в людей з’явилося більше вільного часу на соцмережі та зацікавлення нашою діяльністю.

Більше 100 собак чекають на господарів у миколаївському Центрі захисту тварин
  • Деяких людей відштовхує те, що тварина може бути хвора. Деякі не беруть не стерилізованих тварин тощо. Що скажете про собак, які були влаштовані в квітні?

Якщо ми кажемо про дорослу собаку, яка до нас потрапляє, вона отримує комплекс заходів ветеринарної медицини. Тварина постійно знаходиться під наглядом ветлікаря, дегельмінтизується, вакцинується від сказу, стерилізується і надалі, без наявності протипоказань, вона може передаватися майбутньому власнику. Якщо забирають цуценя, воно не підлягає стерилізації, але власник за бажанням може безкоштовно звернутися до нас за стерилізацією.

Більше 100 собак чекають на господарів у миколаївському Центрі захисту тварин
  • Як можна обрати собі ”чотирилапого друга”? Чи всі собаки підходять для того, щоб їх забрати?

Для собаки потрібен індивідуальний підхід. Ми обираємо майбутнього власника. Цим займаються окремі співробітники – це кінолог, який спілкується з майбутніми власниками. Розповідає: що це за собака, який має характер, особливості поведінки та які бажані умови її утримання. З боку підприємства надаються всі консультації, рекомендації, поради з вибору та належного догляду за твариною.

  • Чи перевіряються тварини на агресивність?

Кінолог веде роботу з соціалізації тварин. Можливо, майбутнім власникам потрібна тварина для охорони з підвищеними агресивними навичками. Підбирається в залежності від потреб людини.

Більше 100 собак чекають на господарів у миколаївському Центрі захисту тварин

На комунальному підприємстві можете обрати собаку, а фахівці нададуть поради, які допоможуть зробити оптимальний вибір. Працюють з понеділка до п’ятниці за адресою: м. Миколаїв, вул. Водопійна, 36.

Більше 100 собак чекають на господарів у миколаївському Центрі захисту тварин

У зв’язку із введенням в місті карантину, попередня домовленість про відвідування обов’язкова. Телефонуйте за номерами: (0512) 47 21 93, 097 364 75 96.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН