Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина розпочала роботу по ліквідації амброзії

Директор Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ОДА Олександр Паливода на селекторній нараді, яка відбулася у режимі відеозв’язку під керівництвом очільника області Юрія Гусєва, зазначив, що останніми роками амброзія все більше поширюється територією нашої області.

«Площа засмічення складає 276 тис. га. Всі ми знаємо, що небезпечна рослина негативно впливає на здоров’я людей та є головним ворогом сільського господарства. Щоб уникнути широкого її розповсюдження, нами розроблена відповідна обласна програма на 2020 – 2023 роки», – повідомив він.

Олександр Паливода розповів, як фінансуватимуться заходи програми. Зокрема, на землях загального користування: парки, сквери, дороги, кладовища, луги, береги водойм тощо – здійснюватимуться за рахунок коштів місцевих бюджетів. А землі сільськогосподарського призначення та присадибні ділянки оброблятимуть за кошти землевласників та землекористувачів.

Хід виконання заходів контролюватиметься Департаментом розвитку сільського господарства та зрошення ОДА разом з ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН