Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ проводить обшуки на Одеській митниці

Співробітники Служби безпеки України проводять слідчі дії на території посту “Чорноморський” Одеської митниці. Про це Суспільному повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

 

За її словами, обшуки “масштабні”. Інші подробиці в СБУ пообіцяли оприлюднити 14 травня.

Фото і відео обшуків опублікували в телеграм-каналі нардепа Ігоря Мосійчука.

 

За даними джерел УНІАН, на хабарі затримали керівника Одеської митниці Михайла Грибанова. Однак, народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк повідомляє: “спіймано на хабарі начальника поста Іллічівськ. Хабар був призначений для очільника одеської митниці Михайла Грібанова, до якого зараз прямують з обшуком”.

 

Нагадаємо, що новий керівник Одеської митниці Михайло Грибанов був призначений на посаду на початку березня цього року. Він пройшов відкритий конкурс. В нього профільна освіта – Академія митної служби України, повідомляла пресслужба Одеської митниці.

 

 

Наразі відомо, що слідчі Головного управління ДБР викрили в.о. начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби. Як повідомили в пресслужбі бюро, чоловіка затримали під час одержання неправомірної вигоди – 1300 доларів, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

 

За попередньою інформацією ДБР, посадовці митниці вимагали та систематично одержували хабарі за нестворення штучних перешкод при розмитненні контейнерів. Зокрема проведенні додаткового догляду вантажу, що розмитнюється, уточнили в бюро розслідувань.

 

“Також слідчі ДБР перевіряють причетність до скоєних злочинів осіб керівного складу Одеської митниці. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому та його спільникам про підозру та обрання відносно них запобіжного заходу”, – повідомили в ДБР.

 

Пресслужба Одеської митниці поки що не коментує ситуацію.

Суспільне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН