Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бізнес Херсонщини спрямував на соціальні потреби 1,3 мільярда гривень ЄСВ

У січні – квітні 2020 року на соціальні потреби мешканців Херсонщини платники податків перерахували 1343,7 млн. гривень єдиного соціального внеску. Херсонські роботодавці перевищили відрахування ЄСВ порівняно з аналогічним періодом на 6 відсотків або 75,3 млн. гривень єдиного внеску.

За інформацією спеціалістів управління податкового моніторингу  Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у квітні п. р. роботодавці регіону спрямували до пенсійного і соціальних фондів 324,8 мільйона гривень єдиного соціального внеску.

До порівняння у січні п. р. надходження складали – 329,5 млн. гривень, у лютому – 344,5 млн. гривень, у березні – 344,9 млн. гривень.

В умовах запроваджених карантинних заходів завдяки своєчасній сплаті єдиного соціального внеску громадянам Херсонщини гарантується право на соціальний захист та захищені соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань,  пенсійне забезпечення та інші  державні виплати.

Важливо: З 01 березня до 31 травня 2020 року тимчасово не застосовуються штрафні санкції за несвоєчасну сплату ЄСВ, за неповну або несвоєчасну сплату єдиного внеску одночасно з видачою сум виплат, на які нараховується ЄСВ (авансових платежів), а також за несвоєчасне подання звітності з ЄСВ до податкових органів. Окрім того, за цей період платникам єдиного внеску не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню. Це передбачено Законами України від 17.03.2020  №533-ІХ та від 30.03.2020 №540.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН