Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Козацькому відбулося покладання квітів до меморіального комплексу

Міський голова Володимир Коваленко 8 травня відвідав і меморіальний комплекс у селищі Козацьке. Староста Козацького старостинського округу Андрій Чирко нагадав: 11 березня 1944 року зі сторони Ключового відбулося форсування Дніпра, і 49-ю гвардійською стрілецькою дивізією під командуванням підполковника Василя Пилиповича Маргелова визволено Козацьке. Життя за це віддав 21 воїн. Вони поховані в Братській могилі на території меморіального комплексу селища. Далі дивізія брала участь у звільненні Херсона, за що Василю Маргелову було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Більше 300 мешканців Козацького пішли на фронт, 172 з них загинули, 196 нагороджені орденами і медалями. Їх імена – на стелі меморіального комплексу. У центрі комплексу – могили батька і сина Захарія Петровича і Миколи Захарійовича Видріганів, героїв Другої світової.

«Так, як з лівого берега до нас на правий у 1944 році прийшло визволення, так і через 75 років ми тепер об’єднали наші два береги. Щоб більше нічого не форсувати, а разом жити мирним життям і розвивати нашу спільну громаду», – сказав Андрій Чирко.

Козацький Старостинський Округ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН