Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

9 травня у Запоріжжі без інцидентів не обійшлося

9 травня попри карантинні обмеження в Запоріжжі і області все ж таки відбулося кілька акцій присвячених Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. За правопорядком стежили близько 1000 правоохоронців, у тому числі більше 170 військовослужбовців Національної гвардії

Зранку декілька сотень запоріжців зібралися біля меморіалу «Скорботна мати», аби вшанувати пам’ять загиблих під час Другої Світової війни. За дотриманням правил карантину у цьому місці стежили близько 120 правоохоронців. За повідомленням поліцейських, порушень правопорядку і карантинних норм зранку та вдень тут зареєстровано не було. Якщо люди й знімали маски, то на декілька хвилин – заради фотографії.

Спокійна ситуація, за словами правоохоронців, які працювали на місці, була зранку та в обід на Алеї Слави та біля Пам’ятника танковому екіпажу Миколи Яценка. Нагадаємо, на Алеї Слави 7 травня був встановлений паркан з декількома проходами. Сьогодні через них до пам’ятників впускали людей в масках та по двоє, аби не виникало скупчення.

Напередодні громадська організація «Полк Победы» анонсувала проведення автопробігу у Запоріжжі. Автоколона з близько 50 автівок проїхала проспектом, не зупиняючись на Алеї Слави та біля Скорботної матері. З вікон автівок виглядали червоні прапори з написом «Полк Победы, 75 лет».

Частину автівок зупинили правоохоронці в районі вул. Богдана Хмельницкого, в декого вилучили знамена та газети «Полку Победы», а інших попросили прибрати заборонену символіку та відпустили. Також з однієї автівки, яка рухалася повз Алею Слави, невідомі вирвали червоний прапор та зламали. Правоохоронці завадили сутичці.

На меморіальному комплексі “Вотан” в Мордвинівці, що на Мелітопольщині група людей із прапором “Полк Победы” влаштувала святкування з піснями під гармоніку та пострілами у повітря про це повідомляє РІА-Мелітополь. Відомо, що до цього, та ж група людей проїхала Мелітополем автоколонною.

Також стало відомо, що в ніч з 8 на 9 травня в сталася провокація. Мешканці Мелітополя, яка відома багатьом своїми патріотичним поглядами, і є волонтеркою, невідомі розписали паркан свастиками і образливими словами. Правоохоронці цей випадок поки що не коментують.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН