Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські медики вийшли на акцію протесту

Акцію протесту проти скорочення штату та затримки зарплати влаштували працівники комунального неприбуткового підприємства “Обласний дитячий центр медичної реабілітації”.

Космонавтів, 95. За цією адресою в Миколаєві знаходиться пульмонологічне відділення. Серед присутніх люди, які отримали попередження про скорочення їхніх посад.

Скорочення штату і затримка зарплати викликали акцію протесту працівників Центру медреабілітації

– Люди залишаються без роботи в кількості близько 70 осіб. І наше профільне відділення в умовах надтяжкої ситуації з туберкульозом, коли можна сказати, що туберкульоз гуляє і країною, і містом. Це відділення просто хочуть ліквідувати. Нібито з ціллю оптимізації койко-місць. Так було заявлено нам в наказі. Ми вважаємо неприпустимою ліквідацію такого підприємства з хорошою матеріальною базою, – говорить вихователь Дмитро Ушаков.

Заклад у такому форматі, як він є, організували десятого січня цього року, шляхом злиття Миколаївського обласного дитячого туберкульозного санаторію “Дубки” Миколаївської обласної ради та Миколаївського обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію “Південний” Миколаївської обласної ради – створили на їхній базі комунальне некомерційне підприємство “Обласний дитячий центр медичної реабілітації” Миколаївської обласної ради.

– Також нас дуже турбує питання невиплати зарплати, яке переходить у хронічну форму. Тому що всі строки згідно законодавства, ми вважаємо, вже грубо порушені, – каже вихователь Дмитро Ушаков.

Люди звернулись до нацслужби посередництва та примирення.

Начальниця відділення національної служби посередництва та примирення в Миколаївській області Оксана Євченко говорить: “На сьогоднішній день у нас вже видано наказ про взяття даного підприємства на запобігання з метою попередження виникнення колективного трудового спору. Наскільки вдасться попередити цей спір, я не можу вам сказати. Але, як мене поінформувала голова профспілкового комітету, то завтра вони вже розпочинають збір підписів. І в принципі мають його закінчити до того тижня, і вже розпочати процедуру вступу до спору. Якщо колектив підтримає. А я думаю, що колектив підтримає. Іншого шляху у них немає. Вихід просто на майдан з гаслами і вимогами, на жаль, юридичних наслідків дуже часто не несе”.

Зараз збирають підписи працівників, їх має бути 50% + один голос мінімум. Документ мають передати керівнику. У відділенні в “Дубках” виконуючого обов’язки головного лікаря закладу не було. На телефонні дзвінки наших журналістів Борис Пшонь не відповів. Протестувальники перемістилися під стіни облради.

Скорочення штату і затримка зарплати викликали акцію протесту працівників Центру медреабілітації

Ситуацію із фінансуванням підприємства прокоментував начальник управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації. Павло Георгієв розповів, що мітингуючих почули.

– Ми подали на обласну раду пропозицію щодо погодження нам перерозподілу коштів. Для того, щоб ми могли направити кошти на це підприємство. (Тобто йдеться про те, що людей, можливо, не будуть скорочувати? – журналіст). Ну, да. Мабуть, ключова фраза “можливо”. Але, так як підприємство планує далі розвиватися, це неминуче. Але все буде робитись у законному полі, – сказав начальник управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації Павло Георгієв.

На території підприємства, на вулиці Космонавтів, зібралось близько 50 людей.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Брехлива собака отой Георгієв.Все робить тишком нишком в угоду Москаленко Не вірьтьте його обіцянкам-цянкам Бреше Георгієв і не один иускул на обличчі не видає брехні.Він з лружиною вже відкусили ласий шмат у вигляді будинек в Корабельному районі на 3,5мільони,а Ви здихайте з голоду

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН