Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Заступник голови Херсонської облради Булюк просуває свого кума на керівну посаду в обласній податковій

Херсонські ЗМІ повідомляють, що з їх джерел стало відомо, що керівну посаду в обласній податковій службі Херсонщини може отримати Віталій Суліменко – “досвідченний” податківець з більш ніж 20-річним стажем, який є кумом заступника голови облради та “недолюстрованного” екс-очільника митниці області Віталія Булюка. Останній і намагається працевлаштувати свого родича через власні звʼязки, – пише видання Мій Херсон.

Віталій Суліменко відомий низкою корупційних скандалів. Один з наймасштабніших стався 2012 року. Тоді підприємці та фермери Скадовського та Каланчацького районів провели низку акцій протесту з вимогою звільнити Суліменка з посади очільника Скадовської податкової. Учасники мітингів заявили про затримки видачі свідоцтв платника єдиного податку майже 300 підприємцям та вимагання з них від 300 до 1000 доларів за “вирішення питання”. Також було заявлено про факти неправомірного нарахування штрафів та хабарництва Віталія Сулименко особисто.

 

У Скадовському районі Суліменко разом із вже згаданим Віталієм Булюком, який тоді очолював обласну митницю, вчиняли тиск на підприємців, створюючи умови, при яких вони не могли працювати без сплати “данини”. У ЗМІ зʼявлялася інформація про особисті перевірки від начальника податкової, результатом яких були багатотисячні штрафи, які згодом змінювались на пропозицію сплати 50% від суми готівкою на користь “друзів” Суліменко.

Після народного бунту, Віталя Суліменко перевели на аналогічну посаду в Каховку, де податківець продовжив свою корупційну діяльність. Зокрема, він організував “схему” з формування податкового кредиту для компанії ТОВ “Гіаліт Агро” на загальну суму більше 20 мільйонів гривень.

Залишатися багато років при керівних посадах, незважаючи на скандали, Віталію Суліменко дозволяло не лише рідство з Віталієм Булюком, а й спільне ведення бізнесу разом з колишнім начальником облуправління податковою Віталієм Лазаревим — ферма з вирощування горіхів площею більше 20 гектарів у селі Благодатне Скадовського району.

Наразі Суліменко продовжує очолювати податкову у Каховці та чекає переводу до Херсону, саботуючи роботу свого управління. Як стало відомо журналістам видання “Мій Херсон”, чиновник виганяв з робочих місць своїх підлеглих та організовував написання фіктивних скарг про паралізування роботи працівниками головного управління ДПС області. Для припинення таких дій керівництво Суліменко навіть звернулося до поліції.

Паралельно із державною службою та фермерством, Віталій Суліменко має власне кафе “Корчма” на трасі “Херсон — Скадовськ”, яке записано на його родичів. За словами свідків, заклад продовжує свою роботу навіть під час карантину. Окрім того, податківець не показує у декларації автомобілі, якими користується, зокрема, для щоденних поїздок на роботу до Каховки зі Скадовську, де проживає з родиною.

Тож чи потрібен обласній податковій такий “сумлінний та чесний” працівник, риторичне питання. Саме ж можливе призначення Віталія Суліменко — лакмусовий папірець реформ системи, де корупціонери намагаються продовжити багаторічні традиції регіоналів – “кумівство” та “договорняки”. Чи таких “змін” ми чекаємо?

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:

Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН