Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі мешканці аварійного будинку переймаються через можливість нового обвалу

Мешканці будинку №4 по вулиці Павлокічкаській, де у квітні до підвалу провалився перший нежитловий поверх, переймаються станом будинку та побоюються нового обвалу.

Їм надали документ, де йдеться про те, що багатоповерхівка потребує подальшого ремонту. Але не зрозуміло чи проведуть ремонтні роботи. У будинку та квартирах – тріщини, а у міських інстанціях, що за це відповідають, нічого не пояснюють.

Біля будинку працювали робітники “Запоріжремсервісу”. Вони виконували зварювальні роботи у підвалах. Встановили у дворі нову пісочницю і засипали туди пісок. Втім це не надто надихає позитивом мешканців.

“Якщо чесно, я спочатку зраділа, коли побачила, що привезли пісочницю. Але нам не дали її пофарбувати, і самі не пофарбували. Швидко встановили – і все. На тлі цього бруду, мулу вона виглядає смішно. Мені навіть соромно що все так. Моя дитина сюди не прийде, тут брудно. Потрібно далі ремонтувати будинок. А не пісочницю ставити нову у цьому безпорядку”, – прокоментувала ситуацію Анастасія Совлієвіч, власниця квартири в аварійному будинку.

Фахівці державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій провели заміри та повідомили, що підвал, горище та дах потребують подальшого ремонту. Небезпека нових обвалень – відсутня. Проте мешканці переймаються тим, що будинок старий, і продемонстрували документи, що деякий час він був у списку дуже старих будівель, а потім його звідти прибрали.

Нині там вже повністю змонтована підпірна колона. Наново зроблене перекриття першого поверху. Все укріпили металоконструкціями та залили бетоном. Вхідні двері до підвалу зачинили на замок. Мешканці, яких виселяли, повернулися до своїх квартир 29-го та 30-го квітня. Всі відмітки на стінах про стабілізацію будинку датуються 30-тим квітня.

Нагадаємо, обвал частини першого поверху нежитлового приміщення до підвалу, у будинку №4, що на вулиці Павлокічкаській у Заводському районі Запоріжжя, стався 11-го квітня. Тоді мешканців 2 та 3 поверхів евакуювали. Дев’ять родин поселили у готелі. Того ж дня у головному управлінні національної поліції відкрили кримінальне провадження через службове недбальство.

Там працювала спеціальна комісія міськради. У триповерховому будинку, де три під’їзди та 24 квартири,працювала й працює ремонтна бригада керуючої компанії. Більшість ремонтних робіт відбувалося у підвалі між першим та другим під’їздами, куди й обвалилося перекриття, для усунення аварійності, зокрема зробили підпір. Причини обвалу, подальший перелік необхідних ремонтних робіт та їхню вартість й досі встановлює спеціальна комісія.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН