Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У двох лікарнях Одеси закрили частину відділень, там виявили хворих на COVID-19 медиків

Відділення одеських міських клінічних лікарень №1 та №10 закрили. Там виявили хворих на COVID-19 медиків. Про це під час засідання оперативного штабу повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Одеської міськради Олена Якименко.

За її словами, станом на 30 квітня, обслідували 54 медпрацівники клініки №10. Вони контактували з хворим на коронавірус. Серед них виявили 4 інфікованих. Це лікар-терапевт, молодша медсестра терапевтичного відділення, лікар-анестезіолог та лікар-інтерн.

«Медсестра клініки №10 захворіла через контакт з пацієнтом. Вона перебуває вдома на самоізоляції, стан задовільний», – зазначила Якименко.

Обслідували також 20 пацієнтів, які контактували з хворими медиками. Діагноз підтвердили в жінки, яку раніше виписали з лікарні та відправили додому на самоізоляцію.

Нині очікують результати ПЛР-тестів 30 медиків та 8 пацієнтів відділення анестезіології. Поки результатів немає, закрили хірургічне, терапевтичне, реанімаційне відділення клініки.

Пацієнтів тимчасово направляють до клініки №1, де закрили терапевтичне відділення. У ньому виявили хвору на COVID-19, сказала Якименко. Пацієнтка контактувала з лікарями-терапевтами.

«У лікарні провели епідемрозслідування та дезинфекцію в осередку спалаху, составлено список контактних облич. Всього це 31 людина», – сказала директорка департаменту.

За її даними, серед хворих чотири лікарі, два лікарі-інтерна, вісім молоших сестер та працівники рентген-кабінету та 6 пацієнтів.

За даними Якименко, COVID-19 виявили в лікаря обласної дитячої лікарні, лікаря центру медико-санітарної допомоги №2 та медсестри центру медико-санітарної допомоги №4. Вони захворіли поза медзакладом. Лікар обласної дитячої лікарні прибув з Америки.

Зазначимо, станом на 4 травня в Україні 2 387 хворих на коронавірус медиків, повідомило МОЗ. З них, за даними міськради, в Одесі зареєстрували 8 медиків з COVID-19.

Найбільшу кількість хворих медиків в Одеській області зареєстрували в Подільському районі – 59 медпрацівників.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН