Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські актори репетирують виставу онлайн

У Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша розпочались онлайн репетицій вистави «Станцюй зі мною танго, або в Париж через балкон» за п’єсою грузинської драматургині Ніно Марзіашвілі. Режисер вистави грузин Каха Гогідзе.

Про це повідомляє Херсонська обласна рада.

«В минулому році наш фестиваль «Мельпомена Таврії» відвідали два грузинські театри. Тоді ж ми отримали запрошення на кілька фестивалів грузинських. Але там є свої умови: якщо хочеш брати участь, то має бути поставлена вистава за п’єсою грузинського драматурга. І це дуже правильно. Ми, наприклад, в Україні це не використовуємо, а вони таким чином підіймають планку і цікавість до грузинської культури. В нас були запрошення на цей рік на низку фестивалів в Грузії, і тоді було вирішено зробити спільний проєкт: грузинський режисер, грузинська п’єса, українські актори, і повезти це потім на фестиваль в Грузію», – розповів керманич херсонського театру Олександр Книга.

Робота над виставою мала розпочатись влітку. Каха Гогідзе мав бути в експертній раді «Мельпомени Таврії», а після фестивалю залишитися і працювати з нашими акторами над грузинською виставою. Але коронавірус вніс зміни в плани. Тому Олександр Книга разом зі своїми підопічними вирішили розпочати репетиції вистави вже зараз у форматі «онлайн». Наразі відбулись дві репетиції, одну з яких можна побачити онлайн всім охочим. Комедію про сімейні відносини глядачам мають презентувати влітку.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН