Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Спекуляція епідемією: охоронцям одеського мера придбали захисні засоби за завищеною у кілька разів ціною

Одеський департамент муніципальної безпеки і КУ «Муніципальна варта» взяли приклад із інших відомств, зокрема міського відділу охорони здоров’я, і ​​закупили засоби індивідуального захисту за дуже завищеними цінами.

Тендери були проведені відповідно до законодавства про протидію COVID-19 – за спрощеною процедурою. Тобто миттєво і без конкуренції. Департамент оголосив «конкурс» і уклав договір 17 квітня, «варта» – 21 квітня. В обох випадках постачальником виступила підприємець Доліщан Тамара Павлівна.

Департаменту вона продала 500 костюмів біологічного захисту за 375 грн / шт., 50 одноразових бахіл по 50 грн за пару, 475 респіраторів FFP3 по 150 грн за штуку, 500 пар Нітрилові рукавичок по 5 грн. Всього відомство заплатило бізнесменові 263,75 тис. грн.

У «Варти» закупівля була серйозніше – на 2 млн 275,5 тис. Грн. Стражники придбали у пані Доліщан 5000 (тисяч) костюмів біологічного захисту, 247 пар бахіл, 2421 респіратор і п’ять тисяч пар рукавиць. Ціни ті ж.

Необхідність закупівлі бахіл, рукавичок і костюмів в департаменті пояснюють тим, що співробітники «Муніципальної варти» будуть підтримувати порядок в опорних клініках по COVID-19 (хоча вони повинні охоронятися і охороняються Нацгвардією).

Що стосується цін, то вони сильно завищені – в півтора-два рази. Наприклад, Кілійський центр первинної медико-санітарної допомоги закупив такі ж респіратори FFP3 «Бук-3» за 99 грн / шт з ПДВ. Це найвища ціна, яку ми знайшли. Березовський міськрада придбала респіратори за 82,50 грн / шт.

Та ж історія з костюмами біозахисту. Наприклад, Головне управління Госпродпотребслужби в Сумській області придбало їх за 295 грн / комплект.

А 50 грн за пару бахіл – це захмарна, навіть грабіжницька ціна. Для біологічних лабораторій їх іноді набувають за 25 грн, але там особливі вимоги. Звичайні ж бахіли стоять максимум 50 копійок пара, причому є сумніви. чи потрібні вони взагалі, якщо мова не йде про операційні. Та ж історія – з рукавичками. Червона ціна їм – 2,5 грн за пару.

Взагалі, охоронців в Одесі явно цінують більше, ніж лікарів, медсестер і санітарок: комунальні лікарні, наприклад, закуповують костюми біозахисту на 10 грн дешевше, ніж «мунстража». Це теж завищена ціна, але все-таки мова йде про медиків, а не про сторожа.

Думская ТВ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН