Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі ринок відкрили після протестів підприємців, він працює в «режимі супермаркету»

“Новий ринок” в Одесі відкрили після протестів підприємців на вулиці Торговій в неділю, 26 квітня. За документами ринок є торговим комплексом, тому його не закриють. Про це розказав заступник міського голови Олесь Янчук на засіданні оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За його словами, у суботу, 25 квітня, “Новий ринок” закрили, але овочевий, молочний та м’ясний корпуси продовжили працювати.

«Після того, як про це повідомили в ЗМІ, ми вжили заходів і ринок припинив роботу. Однак, у неділю підприємці взяли ринок в облогу, і його власник пішов на поступки. Він відкрив м’ясо-молочний корпус, куди принесли продукцію з овочевих рядів», – сказав Янчук.

Він зазначив, що за документами “Новий ринок” є торговим центром, а не ринком. Тому він нічим не відрізняється від супермаркету, і буде працювати в такому режимі.

Як розповів Суспільному підприємець Віталій Чорний, людей з торгових точок перемістили в єдине приміщення на невідомий термін. Всі підприємці туди не вмістились, їм не надали робочого місця.

За словами Чорного, підприємці ринок не штурмували, ворота не відчиняли. «Протестували тому, що товар швидко псується», – сказав він.

Підприємець відзначив, що адміністрація не повідомила людей про закриття ринку.

«Нам вночі дали з боку міськвиконкому протокол №17. Коли підприємці прийшли на робоче місце, виявилось, що ринок закритий. В адміністрації ринку нам не відповіли, коли ми зможемо поновити роботу», – розповів підприємець.

Він підтвердив інформацію про те, що адміністрація ринку пішла на поступки та відкрила корпус після протестів.

Нагадаємо, 21 квітня роздрібні ринки в Одесі закрили, але “Новий ринок” продовжив роботу. У середу, 22 квітня, на вході до ринку стояли охоронці. Вони роздавали маски людям, що прийшли без них.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН