Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська лікарня закликає городян стати донорами крові

Слово «донорство» походить від латинського слова donare – подарунок, пожертвування, благодійність – що означає добровільну відмову здорової людини (донора) від свого органу (крові) на користь хворого, який його потребує. Донорство – це виняткова можливість подарувати свою кров незнайомій людині, яка її потребує, і врятувати її життя.

Служба крові щодня потребує Вашої підтримки. Особливо напруженою склалася ситуація під час карантину. Чимало хворих чекають на донорську кров, але не всі можуть надати їм допомогу. Якщо серед херсонців є бажаючі, будь ласка, відгукніться на пропозицію по здачі крові будь-якої групи і резус-фактору.

Долучайтеся до ДОНОРСТВА компонентів КРОВІ, адже Ваше рішення може бути доленосним для тих, хто бореться за своє ЖИТТЯ!

До відома: донором може бути кожен дієздатний українець віком від 18 років вагою не менше 50 кг – інакше забір крові може бути небезпечним для здоров’я.
Щоб стати донором, Ви маєте пройти відповідне медичне обстеження у медзакладі перед здачею крові і у Вас немає бути протипоказань.

На жаль, донорство у нашій країні, як правило, стає проблемою хворих та лікарів, а не справою суспільства. Про гостру потребу донорської крові більшості нашого населення стає відомо лише тоді, коли біда стукає в двері їх дому — близька людина потрапляє на операційний стіл, у дружини тяжкі пологи, дитині необхідна багаторазова гемотрансфузія. Ряд країн спирається на родинне донорство, це також одне із значних джерел поповнення запасів крові.

Жодна людина не має можливості передбачити своє майбутнє, і коли ми стикаємося із тією чи іншою проблемою, тільки тоді ми починаємо шукати причини та засоби її вирішення. Ніхто нам не надасть гарантій, що завтра чи пізніше перед нами не стане проблема пошуку крові у зв’язку із критичним станом здоров’я.

Адміністрація  та медичні працівники КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» звертаються до громадян з проханням долучитися до благородної справи  – донорства!

Щоби стати донором та врятувати чиєсь життя, Вам достатньо звернутися до Херсонського обласного центру служби крові за адресою: м. Херсон, Миколаївське шосе,7.

Тел. (0552) 42 -03 -72.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН