Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителькам Нової Каховки вдалося повернутися додому з Греції

Операцію по їх евакуації координувало Міністерство закордонних справ України.

Дві жительки Нової Каховки, які працювали на судні «Eleftherios Venizelos» 25 квітня змогли повернутися додому з Греції. Про це «Новому дню» повідомив міський голова Володимир Коваленко.

– До нас звернулась мати однієї з дівчат з проханням допомогти з її поверненням до міста. Коли почався карантин їхнє судно залишилось у Греції. Дівчина тільки влаштувалась на роботу, хотіла заробити грошенят. До України їх доставили через митницю у Чернівецькій області. Обох дівчат привезли з Чернівців до Одеси спеціальним автобусом. А ми направили транспорт, щоб забрати їх з Одеси, оскільки рейсові автобуси зараз не ходять, – розповів Володимир Коваленко.

За інформацією Міністерства закордонних справ України, на судні «Eleftherios Venizelos» залишалось 69 членів екіпажу з України. Саме судно прибуло до грецького порту 22 березня. У частини моряків виявили коронавірус.

«МЗС оперативно вийшло на зв’язок з українськими моряками, які перебували в карантині на судні. Їм невідкладно надали необхідну медичну допомогу. Тих, у кого не було виявлено коронавірусу, відправили на обсервацію до готелю в Афінах. Крім того, в рамках програми «Захист» консули в спеціально створеному чаті цілодобово підтримували зв’язок з усіма українськими моряками», – повідомили в пресслужбі МЗС.

З 3 по 21 квітня члени екіпажу перебували на карантині з дотриманням вимог Всесвітньої організації здоров’я та Міністерства охорони здоров’я Греції. Термін обов’язкової обсервації завершився, а тестування на наявність коронавірусної інфекції показало негативний результат. Після цього 69 членів екіпажу отримали можливість повернутися до України.

– Це була довга і важлива операція. Багато людей працювали, аби досягти результату. І наше посольство в Греції, і грецька влада, яка надала сприяння і допомогу. Завдяки спільним зусиллям 69 сімей невдовзі зустрінуть нарешті своїх рідних. Ми продовжуємо перебувати на постійному контакті з 12 моряками, які досі перебувають на судні. Ця історія ще раз доводить, що для Української держави важливий кожний громадянин і кожна людська доля, – напередодні повернення українців додому повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Попри те, що обидві новокаховчанки вже пройшли необхідний карантин у Греції, у рідному місті їм, за словами Володимира Коваленка, скоріш за все, теж доведеться пройти двотижневу обсервацію і додаткові обстеження.

Європростір

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН