Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні звільнили топ чиновників

Рішення про звільнення було ухвалене в п’ятницю ввечері.

Головні митник країни Максим Нефьодов та податківець Сергій Верланов від сьогодні офіційно безробітні. На вечірньому засіданні напередодні уряд звільнив їх разом із усіма заступниками.  При цьому Верланова і Нефьодова не запросили і навіть не пояснили причини звільнення. Самі вони вбачають у такому рішенні політичні мотиви, мовляв, посади звільняють під конкретних людей, чиї прізвища скоро стануть відомі. В уряді ж розповідають про надії на молодих управлінців, які не справдилися, йдеться у ТСН.19:30.

“Вони, на жаль, не спроможні були виконати ці завдання. Це стосується, як наповнюваної частини бюджету, так і формування робочих ефективних інструментів командної роботи. Далі була в нас інформація щодо корупційних проявів цих служб. Зараз нам потрібні чіткі управлінські рішення”, – так коментує міністр фінансів України Сергій Марченко.

Перші нотки невдоволення роботою митниці прозвучали у виступі президента Володимира Зеленського, коли у відставку відправляли уряд Олексія Гончарука.

“Бізнес приречено сигналізує, що контрабанда повністю не зникла. Нам розповідали про рішучий бій з контрабандою, але поки що митниця у нокауті. Митниця повинна збирати не лайки у фейсбуці, а кошти у державну казну”, – промовляв з трибуни Верховної Ради Зеленський.

А призначений невдовзі міністром фінансів Ігор Уманський, який і сам не протримався на посаді місяця, не лише вимагав звільнити Нефьодова і Верланова. Але й написав на них заяви у правоохоронні органи. Скрутки по податках і збитки від контрабанди, за його підрахунками, нараховували мільярди гривень щомісяця.
“П’ять мільярдів гривень на місяць – мова лише про ПДВ. І це втеча від оподаткування на прибуток 2-3 мільярди гривень. “Контрабас” або частково замкнений на ці схеми, або винятково кешеві операції, які без доступу до баз даних наразі порахувати неможливо. Ідеться про майже 10 мільярдів гривень на місяць усереднено втрат доходів держбюджету”, – писав Уманський у фейсбуці.

Звинувачення Уманського вже колишній голова податкової Верланов називає набором випадкових чисел, а кінцевою метою звинувачень – поставити на вивільнені посади потрібних людей. Верланов теж написав заяву на Уманського за неправдиве повідомлення про злочин.

“Це набір тексту, цифр та літер. Я не знаю про досвід пана Уманського у оподаткуванні. На відміну від нього, в мене цей досвід є. Я понад 20 років працюю у оподаткуванні у найбільших аудиторських міжнародних компаніях. Єдиною метою озвучення цієї інформації – це було звільнення мене та Нефьодова з метою призначення на ці посади, я говорив про це вже місяць, невдовзі будемо знати, цей “пазл” складеться”, – прокоментував Верланов ТСН.

ТСН

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН