Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві розквітли сакури

Дерева з рожевими та білими суцвіттями ростуть у Миколаївському зоопарку, на проспекті Миру біля скверу “Подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС” та на вулиці Садовій.

Дві алеї сакур у сквері висадили у квітні 2017 року. Подію присвятили року Японії в Україні. Взяв участь у висадці і Євген Сандул.

У Миколаєві квітнуть сакури

Євген Сандул

“Для мене особисто це є знаковою подією. Декілька років тому я посадив цю сакуру, я бачу як вона вже виросла, стала велика, квітуча. Мені дуже приємно приходити до цього парку. Японська культура має для мене велике значення, як для керівника, як для спортсмена, який займається японськими бойовими мистецтвами. Сама культура, самі традиції для мене є важливими та цікавими”, – каже Євген Сандул.

У Миколаєві квітнуть сакури

Галина Зинов’єва

Голова Миколаївського японського товариства “Татікадзе” Галина Зинов’єва говорить:

“В Японії сакура – це символ приходу весни. Хоча перші розквітають персики, і тоді святкують День дівчаток, але, коли розцвітає сакура, це свято для усіх. У ці дні, якщо є змога, трудові колективи виїжджають на природу милуватися сакурами”.

У Миколаєві квітнуть сакури

Сакура – декоративне дерево підроду вишні. Воно не плодоносить. Сезон їхнього цвітіння випадає на квітень. У світі існує 16 видів сакур. Аби дерево прижилося у Миколаєві особливих умов не потрібно. Треба лише доглядати за ними та зволожувати ґрунт. Співробітниця кафедри рослинництва та садово-паркового господарства Анастасія Чернова говорить:

У Миколаєві квітнуть сакури

“На Півдні для сакури сприятливе те, що тут не дуже великі морози. Якщо морози більше -15, то може загинути ця рослина. Потепління клімату йде, таким чином немає ожеледиці, немає морозів великих. А ось з нестачею вологи є проблема для неї. Тому треба буде просто доглядати гарно за нею, поливати, особливо в ті періоди, коли немає дощів”.

Висота сакур може коливатися від восьми до двадцяти метрів.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН