Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Родині загиблого воїна з Нової Каховки вручили посмертну нагороду

У Страсну п’ятницю  православний світ оплакував Спасителя, який віддав своє життя за прощення людських гріхів. Так співпало, що цими днями новокаховчани згадували загиблого земляка, учасника ООС Євгена Черниша, який загинув під час обстрілу на Сході України – вже 40 днів минуло з дня його загибелі. І того ж дня згадали новокаховчанина, добровольця Дениса Перепелицю, який загинув на Сході України. Держава відзначила мужність бійця нагородою – посмертно. А отримала цю нагороду родина воїна 17 квітня.

Після закінчення школи Денис працював водієм на місцевому підприємстві. Згодом вирушив на роботу до Дніпропетровської області. Був небайдужою людиною, тому на початку травня 2015 року добровільно став до лав захисників України. Був розвідником у 53-ї окремій механізованій бригаді.

19 травня близько полудня поруч із селом Катеринівка військові помітили рух у лісопосадці в напрямі Стахановця біля самої лінії розмежування та вирушили на розвідку. Біля села знайшли покинуті позиції терористів. Повертаючись з розвідки, загін потрапив у засідку. Машина, якою керував Денис Перепелиця, потрапила під снайперський обстріл. Ціною власного життя молодий боєць врятував чотирьох побратимів – в останні секунди життя встиг скерувати автомобіль в кювет. Але куля влучила у скроню 24-річного Дениса. Тоді також полягли старший лейтенант Олег Булатов, Вадим Савчак та Микола Щуренко, двоє бійців зазнали поранень.

Без Дениса лишились батьки, брат, сестра, дружина.

23 травня 2015-го Денис Перепелиця був похований у Новій Каховці з військовими почестями.

У 2015 році на будівлі ЗОШ №10 було встановлено меморіальну дошку на честь колишнього учня – мужнього воїна. Дениса Перепелицю було відзначено медаллю УПЦ КП «За жертовність і любов до України» (посмертно). А нещодавно Указом Президента України (№50/2020 від 11 лютого) доброволець Денис Перепелиця відзначений Державною нагородою – орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

17 квітня до виконкому запросили батьків Дениса та його вдову. Міський голова Володимир Коваленко, військовий комісар Дмитро Самойлов, заступники міського голови висловили співчуття родині Дениса Перепелиці. В такі хвилини важко знайти потрібні слова. Згорьовані батьки, вдова, сльози на очах жінок, болючий погляд батька – ця втрата ятритиме серце рідних все життя.

«Але потрібно жити. Бо його душі було б неспокійно, якби знав, що у брата Максима якісь неприємності, або у тата з мамою якісь негаразди, або дружину хтось ображає. Тому зі світлою пам’яттю про нього держава відзначила його мужність нагородою. Хочу вручити її вам, і сказати – ми завжди про нього пам’ятаємо! Цей орден вашого сина належить вам як світла пам’ять про його вчинок», – сказав міський голова, передаючи нагороду Дениса його матері. І нагадав: «Які б проблеми не виникали – приходьте, говоріть про них. Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку і допомогу».

Новокаховська міська

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН