Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вандали і у карантин продовжують нівечити лавочки

В парку відпочинку в мікрорайоні Східний у Таврійську вночі невідомі зловмисники зруйнували тротуарну плитку і вирвали забетоновану паркову лавочку.

Більш за все, її хотіли вкрасти. Ще в листопаді минулого року комунальники звернули увагу, що плитка навколо самої крайньої на алеї лавочки розворушена, і хтось явно зробив це, щоб витягти лавочку. Спроба вкрасти тоді не вдалась – працівники ЖЕУ одразу все залаштували і закріпили лавочку.

Цього разу, як тільки прибиральниця парку Світлана Бічова побачила вранці безлад і повідомила майстру, пошкоджену лавочку було прибрано до бази комунального підприємства. Там як раз ремонтується ще одна, яку також вчасно забрали з парку, поки її остаточно не розтрощили.

Світлана Бічова розповідає, доходить до того, що мешканці своє сміття вже зносять в парк і залишають на спортивному майданчику. Кожного ранку вона знаходить в паркових павільйонах купи пляшок, біля лавочок все усипано соняшниковою лузгою. І це попри карантинних обмежень.

Але навіть не в тому річ. Традиційно наші парки називаються «Парками культури та відпочинку». На свята або у вихідні дні сюди приходили сім’ями, з дітьми, гуляли, спілкувались з друзями, призначали побачення. В павільйонах грали в шахи, на лавочках в тіні дерев відпочивали пенсіонери. Як швидко забулось, що було соромно занадто голосно розмовляти чи сміятися. Це вважалось непристойним, і на таких всі обертались з осудом – що за некультурні люди.

Звичайно, комунальники відновлять лавочки і встановлять на місце. Тому що вони працюють для людей. І ключове тут – саме працюють. Прибирають наші двори, вулиці, парки, чистять каналізацію, куди господарі люблять зливати залишки їжі, очистки картоплі, вночі виходять на роботу, коли трапляється аварія в електромережі або прорве трубу. Чим віддячимо їм, якщо розучилися поважати чужий труд, один одного, не розуміємо, що обкрадаємо самі себе, своїх дітей. Можливо, поки вдома на карантині, хоча б трішки замислитися, що досить нам ненависті, агресії і байдужості до всього. Не буде ідеального порядка в домі, коли за порогом смітник. Тим більше не треба шукати крайніх, хто за ким повинен прибирати.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН