Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині перевіряють об’єкти водопостачання

У теперішній час в усій країні ускладнена епідемічна ситуація в зв’язку з реєстрацією захворювань на коронавірусну інфекцію, тому вкрай важливо забезпечити населення безперебійним водопостачанням, адже одним із важливих заходів профілактики є дотримання гігієни рук.

У той же час  вода повинна бути безпечною в епідемічному відношенні, а якість води залежить насамперед від санітарно-технічного стану об’єктів водопостачання, стану забруднення водоносного горизонту та інших чинників.

Протягом березня-квітня 2020 року було проведено комісійні обстеження об’єктів водопостачання 8 комунальних підприємств району та 1 громадського колодязя, розташованого на території Вербівської ОТГ.

Хоча всі населені пункти району і мають централізоване водопостачання,  вода колодязя використовується населенням. Вербівською ОТГ забезпечено проведення лабораторного контролю якості  питної води цього джерела. Колодязь утримується в належному стані, наземна частина колодязя захищена від забруднення. Колодязь обладнано коловоротом з відром для загального користування, прилегла територія з твердим покриттям, тощо.

Питання покращення санітарно-технічного стану об’єктів водопостачання та організації відомчого лабораторного контролю неодноразово виносилось на розгляд нарад із селищним та сільськими головами при голові райдержадміністрації. Завдяки вжитим заходам вдалося досягти покращення стану проведення відомчого лабораторного контролю якості питної води, що подається населенню. Протягом останнього місяця всі комунальні підприємства району здійснювали доставку проб, випадків відхилення якості питної води за мікробіологічними показниками від вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» не зареєстровано. Кратність проведення досліджень відповідає вимогам в СКП «Фортуна», «Хлібороб»,  «Надія», покращилась організація роботи в КП «Лілея», СКП «Степненський», «Берегиня», «Вікторія».

Актуальним залишається питання обладнання водоочисних пристроїв в дитячих закладах, особливо нагальне це питання в тих населених пунктах, де реєструються найбільші відхилення якості питної води від нормативних вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за санітарно-хімічними показниками (села Степне,   Вільне , Верби ).

Тому  на засіданні комісії ТЕБ та НС райдержадміністрації начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області висвітлила питання «Про стан питного водопостачання населення»,  надані пропозиції внесено в протокол комісії від 23.04.2020 року №19.

Комісійні перевірки об’єктів водопостачання Нижньосірогозького району будуть продовжуватись і надалі, про їх результати інформація з пропозиціями щодо усунення виявлених недоліків буде направлятись до райдержадміністрації та  органів місцевого самоврядування.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН