Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі чоловік помер від коронавірусу

Мешканець Одеси, у якого був діагноз коронавірус, помер. Про це повідомив голова ОДА Максим Куций. Чоловіку було 56 років, зазначили в обласній адміністрації.

Станом на ранок, 23 квітня, в Одеській області 161 випадок захворювання на коронавірус.

“З нових випадків – 6 у місті Подільськ, 2 у місті Одеса та по одному в Біляївському та Кілійському районах. Наразі епідемічна ситуація в регіоні залишається нестабільною. Через недотримання правил індивідуальної санітарної безпеки та окремі порушення карантину на Великдень, за даними епідеміологів, пік захворюваності очікується з 3-го по 8 травня”, – зазначив Максим Куций.

Також він додав, що в Овідіопольському районі одужав один пацієнт, його ПЛР-тест показав негативний результат. Таким чином, в Одеській області одужали 5 людей.

В Одеській міській раді розповіли, що пацієнт з діагнозом коронавірус помер 22 квітня о 10:15 від гострої серцевої недостатності та набряку легенів. Позитивний тест ПЛР отримали 22 квітня о 19:00, що дозволило виставити діагнозом смерті COVID-19.

Пацієнт був госпіталізований 30 березня 2020 року з двосторонньою позалікарняною пневмонією. У пацієнта були важкі супутні захворювання, зазначають у міськраді, а саме: цукровий діабет, ішемічна хвороба серця і серцева недостатність. При проведені експрес тесту на COVID-19, результат був негативний.

“9 квітня, в зв’язку з плановим обстеженням всіх пневмоній у відділенні, хворому провели тест ПЛР, було отримано негативний результат. У зв’язку з відсутністю позитивної динаміки лікування, 21 квітня проведено повторний тест на ПЛР”, – розказали у пресслужбі Одеської міськради.

Хворий перебував у палаті терапевтичного відділення міської лікарні №10 один, постійно кисень отримував за допомогою кисневого концентратора..

У свою чергу, як повідомив прессекретар Одеської ОДА Денис Соколов, 5 пацієнтів, що хворіли на коронавірус одужали. ПЛР тести двічі показали негативний результат. Одужали: 61-річна мешканка Одеси, 63-річний мешканець Одеси, 7-річна дівчинка з Ізмаїла, 3-річний хлопчик з Ізмаїла та 46-річний чоловік з Лиманки.

За словами Дениса Соколова, є й ті пацієнти, в яких з першим негативним результатом, наразі вони чекають повторного ПЛР-тесту.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН