Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Чорнобаївці перевірили дотримання карантину

На Херсонщині мобільні групи, до яких входять співробітники Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, поліції та органів місцевого самоврядування, щоденно перевіряють дотримання правил карантину суб’єктами господарювання.
22 квітня комісійну перевірку об’єктів, функціонування яких дозволено під час карантину, провели в селі Чорнобаївка Білозерського району.

Магазини дотримуються графіку вологого прибирання, продукти харчування фасовані або накриті, співробітники забезпечені засобами індивідуального захисту, є дезінфекційні засоби для відвідувачів. До магазинів не пускають більше двох покупців і без захисних масок, товар відпускається виключно продавцем, самообслуговування заборонено.

Усім власникам і працівникам надані роз’яснення щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і карантинних вимог.
Серед незручностей – не працює банківське відділення. Проте в штатному режимі працює відділення пошти.

Порушення не лише карантинних, а й санітарних вимог виявили у місцевому невеличкому магазині. Брудний холодильник, пил і бруд у самому приміщенні, хоча господар запевняє, що вологе прибирання проводить регулярно. Засоби індивідуального захисту у нього є, проте вони запаковані і він ними не користується. За порушення власник отримав попередження від правоохоронних органів.

Свіжі овочі та фрукти продавало прямо з багажника власного авто місцеве подружжя. Проте під час перевірки продавці почали запевняти, що у них машина зламана і працюють вони виключно за онлайн замовленнями з адресною доставкою.

Подібний моніторинг проводиться щоденно по всій області. Лише за минулий тиждень проведено 1185 моніторингових та комісійних відвідувань об’єктів. У ході комісійних обстежень перевірено 27 комунальних підприємств водопостачання з відбором проб води для лабораторних досліджень. Охоплено перевірками 696 діючих об’єктів та підприємств транспорту, транспортних одиниць щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних та обмежувальних заходів в період карантину.

У ході моніторингових відвідувань виявлено 28 об’єктів що продовжують функціонувати всупереч заборони їх діяльності та на 172 об’єктах, що мають право на функціонування, встановлені порушення протиепідемічних і профілактичних заходів.

За недотримання карантинного режиму співробітниками Національної поліції складено10 протоколів про адміністративні правопорушення. За результатами моніторингових відвідувань фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області направлено 9 листів до територіальних органів Національної поліції про порушення суб’єктами господарювання обмежувальних заходів, 14 листів до органів місцевого самоврядування та 5 листів до керівників підприємств.

Подібні перевірки тривають.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН