Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Реформа: у Запорізькій області можуть скоротити 30 бригад “швидкої”

Стартував другий етап медичної реформи

У зв’язку із переходом з першого квітня на програму медичних гарантій у Міністерстві провели ретельний аудит того, як це впливає і вплине на 2 і 3 рівні медицини.

Після розгляду всіх договорів на предмет дефіциту і профіциту коштів, виявили, що з понад 1600 закладів охорони здоров’я 984 мають дефіцит

Про недофінансування заявляють у багатьох регіонах, наприклад, у Запорізькій області можуть скоротити бригади “швидкої” в сільській місцевості, якщо ситуація не зміниться.

За словами Міністра охорони здоров’я, зараз керівництво МОЗ максимально налаштоване на діалог з регіонами – щоб “не допустити катастрофічних наслідків фінансування галузі”.

«Якщо ми не прокриємо дефіцит в коштах — нам доведеться закривати бригади в сільській місцевості, в районах. Якщо лишиться так, як є, ми скоротимо 30 бригад зі 145. Тобто, міста будуть забезпечені, а села — ні», – заявили представники Департаменту охорони здоров’я Запорізької області на селекторі. Схожі побоювання висловили також представники інших регіонів України.

Районка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН