Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні розпочалася кампанія “Дотримуйся дистанції 2 м”

Кампанію «Дотримуйся дистанції 2 м» розпочав Фонд громади Херсона «Захист» у партнерстві з обласним антикризовим штабом. Роблять це для того, аби відвідувачі магазинів, аптек, банків та інших закладів, яким дозволено працювати на час карантину, навчилися тримати дистанцію.

Саме дистанцію вважає одним із дієвих засобів стримання розповсюдження хвороби голова Фонду громади Херсона “Захист” Лариса Польська. Суспільному вона розказала як з’явилася ідея та що від неї очікують.

“Ініціатором акції “Тримай дистанцію 2 метри” став хаб громадянського суспільства Житомира. Вони першими в Україні розмістили в своїх магазинах 5 тисяч наліпок підлогових, для того, щоб люди тримали дистанцію. Нам сподобалася ця ідея і на разі 15 хабів України, в тому числі Фонд громади Херсона “Захист” долучилися до цієї кампанії.”

Три тисячі підлогових наліпок, які виготовлені за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні передали обласному антикризовому штабу.

“Оскільки Фонд громади Херсона “Захист” координує свої дії з антикризовим штабом, а інакше не може бути, тому ми передали ці наліпки туди. Запросили власників тих об”єктів, які працюють сьогодні з клієнтами. А це – магазини, банки, аптеки, ломбарди. Ми запросили власників цих об’єктів взяти ці наліпки. І визначити у себе, у своїх приміщеннях, особливо там де скупчуються люди, біля кас – наліпити їх на підлогу, щоб люди тримали дистанцію, щоб вони самі не дихали близько до людини, яка попереду стоїть, або щоб на них не дихали. Роздаємо ми їх безкоштовно”, – розповіла Лариса Польська.

За словами Лариси Польської, власники та керівники закладів не дуже поспішають отримувати наліпки. І досі їх не має у деяких торговельно-розважальних центрах Херсона, великих супермаркетах та будівельних магазинах.

“Тому я звертаюся до херсонців. Бережіть власне здоров’я! Вимагайте наліпки про дистанцію у тих закладах, куди ви ходите у Херсоні”, – сказала Лариса Польська.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН