Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Миколаєві планують скасувати орендну плату для підприємців на час карантину

Миколаївська міська рада планує на час карантину скасувати орендну плату для підприємців, які винаймають комунальні приміщення, але не використовують зараз за цільовим призначенням. Про це розповів начальник управління комунальної власності Мкртич Мкртчян.

“Олександр Сєнкевич доручив управлінню комунального майна підготувати відповідний проєкт рішення. Ми вважаємо, що орендарі, які не зі своєї вини не мають можливості користуватися об’єктами комунальної власності, не повинні за це сплачувати. Тому підготовлений відповідний проєкт рішення та, згідно з попередньою інформацією, майже всі депутати підтримують цей проєкт. Отже на найближчій сесії міської ради, вважаємо, що це буде прийнято”, – каже Мкртич Мкртчян.

Питання про тимчасове скасування орендної плати 14 квітня обговорили в Миколаївській міській раді під час комісії з питань комунального майна. Голова комісії Олексій Лєпішев говорить:

“Місяці йдуть, тижні йдуть, ми всі на карантині, люди не працюють і платити фізично вони не можуть. Тому я, як голова комісії, це питання проговорив, поставив на голосування. “За” проголосували два депутати, інші відмовилися від голосування. Але я можу сказати, що питання було розглянуто на комісії і воно піде до сесійної зали. Тому що цей проєкт рішення приймається депутатським корпусом в сесійній залі. Я думаю, що депутати на сесії підтримають це рішення”.

Пільгу планують надати близько сотні підприємців. За словами Мкртича Мртчяна, місцевий бюджет зазнає збитків, проте в умовах карантину в пільзі є нагальна потреба.

“За попередньою інформацією, це буде майже 500 тисяч гривень на місяць. Але ми вважаємо, що орендарі, які не здійснюють діяльність, вони і так мають упущені вигоди. Тому ми вважаємо, що додаткове навантаження у формі орендної плати не повинне бути”, – каже Мкртич Мртчян.

Питання щодо скасування орендної плати мають розглянути депутати під час сесії міської ради.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН