Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У селі Ліві Солонці введено карантинні заходи

У зв’язку зі спалахом захворювання у с. Ліві Солонці Олешківського району було прийнято рішення щодо обмеження пересування населеним пунктом з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби та перевірки епідоточення.

Про це повідомив керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник голови Херсонської облдержадміністрації Вадим Чабан.
Нагадаємо, вчора у с. Ліві Солонці було виявлено 7 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Це дві родини – з 5 та 2 осіб. Усі вони раніше контактували з хворими на COVID-19.

Вадим Чабан зазначив, що сьогодні з 06.00 до 08.00 у населеному пункті були перекриті всі польові дороги. Залишили лише один виїзд на автошлях Р-57, де встановлено карантинний пост. Патрульна поліція та ДСНС проводять температурний скринінг усім, хто заїжджає у Ліві Солонці.

У населеному пункті ДСНС вже почала санітарну обробку вулиць та громадських місць за рахунок бюджету міста Олешки. Для того щоб виявити епідоточення, працюватимуть мобільні бригади.
Сьогодні буде взято проби на коронавірус в осіб, які контактували із хворими. Їх передадуть на ПЛР-тестування у Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ.

Вадим Чабан зауважив, що рух населеним пунктом буде стримуватися, а ДСНС інформуватиме громаду через гучномовці.

«В залежності від того, як швидко ми зможемо реагувати на перебіг захворювання – відправляти на самоізоляцію людей або госпіталізувати, – так швидко ми і зможемо зняти додаткові обмеження у селі. Відкрити населений пункт ми плануємо лише після того, як буде отримана вся інформація стосовно коронавірусу у Лівих Солонцях», – наголосив керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

сайт ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН