Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївських посадовців перевірить СБУ на предмет службової недбалості

На Миколаївщині СБУ перевіряє інформацію про службову недбалість посадовців ОДА при протидії розповсюдженню COVID-19. Про це повідомляє пресслужба обласної ради.

Служба безпеки України перевіряє інформацію про можливу службову недбалість посадовців Миколаївської облдержадміністрації щодо невжиття невідкладних заходів для забезпечення першочергових потреб регіону при протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19.Позачергова сесія обласної ради 27 березня 2020 року затвердила рішення про внесення змін до бюджету для придбання медичного обладнання, дезінфікуючих засобів. Рішення передбачає надання регіональним закладам охорони здоров’я додаткового фінансування на суму 109 мільйонів гривень.

Посадовці Миколаївської ОДА, в умовах стрімкого поширення пандемії та необхідності реалізації термінових заходів, визначених керівництвом країни, не вжили реальних заходів для виконання рішення облради. За попередньою версією слідства, дії чиновників могли заподіяти значну шкоду життю та здоров’ю мешканців області через розповсюдження COVID-19.

Наразі слідчими спецслужби розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН