Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ОТГ Херсонщини впровадили ініціативи для боротьби з коронавірусом

Об’єднані громади Херсонщини не стоять осторонь викликів під час карантину! Це стосується, як і органів місцевого самоврядування, так і підприємців, працівників комунальних закладів, громадських організацій, волонтерів та небайдужих жителів. Про це розповідає “Білозерка.Інфо“.

ULEAD Херсонський регіональний офіс спеціально для вас зробив підбірку ініціатив, з яких найбільше хотілося б виділити наступні:

Музиківська ОТГ передає 1,6 млн гривень лікарням міста Херсону за рахунок залишку медичної субвенції, з яких 600 тис. грн надійдуть до КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних», 720 тис. грн до КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша», 300 тис. грн до КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. О. С. Луначарського» та 55 тис. грн КНП «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги».

Музиківська ОТГ під час карантину запустила цикл інтерв’ю з жінками-лідерками своєї громади «Жінки – це 50% успіху Музиківської ОТГ». На сайті громади вже можна прочитати інтерв’ю з директором Східненської школи Місюрою Аліною, екоактивісткою Гажур Мариною та депутаткою Позняк Світланою.

Білозерська ОТГ разом з волонтеркою Анною Борсук запустили благодійну акцію «Поділись продуктами – допоможи ближньому!» зі збору продуктів для людей поважного віку, одиноких матерів, людей з інвалідністю та багатодітних сімей. Акція пройшла успішно і сьогодні відбулась друга хвиля збору продуктів.

Виходець з Білозерки, який наразі проживає в Києві, відомий підприємець Валерій Кодецький придбав Білозерській районній лікарні апаратури більш ніж на 600 тисяч гривень. Це 8 шприцевих насосів, 4 інфузійних насосів, 4 монітори пацієнта і 8 підігрівачів інфузійних розчинів.

У результаті співпраці із соціально відповідальним бізнесом, з метою забезпечення соціальним захистом найбільш вразливих верств населення у період карантину (пенсіонери, родини, які виховують дітей з інвалідністю та родини, що опинилися у скрутних життєвих обставинах) Костянтинівською сільською радою було отримано продуктові набори, які вже роздано та продовжують надходити і роздаватися жителям Костянтинівської ОТГ.

Інші громади також не залишаються байдужими і не пасуть задніх:

Сумлінно дезінфікують вулиці Зеленопідська, Новокаховська ОТГ та інші громади;

Є і відповідальні вчителі місцевих шкільних закладів освіти, які продовжують навчання з учнями онлайн через додатки для відеоконференцій, як наприклад в Присиваській ОТГ. Або такі, що записують відео-уроки, як це робить Бехтерська ОТГ;

Волонтери виготовляють маски для медичних працівників, правоохоронних органів та інших, хто цього потребує в Присиваській, Тягинській та ін. громадах;

Місцеві підприємці власним коштом закуповують тканину для пошиття масок, як це зробили в Тягинській ОТГ, а у Виноградівської ОТГ підприємці надали безкоштовно 20 захисних костюмів для медиків. Мабуть, кожна громада Херсонщини у такий непростий час може похвалитися таким соціально-відповідальним бізнесом, адже це стосується кожного і є сильніші, які готові захищати слабших!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН