Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Батьків херсонських школярів, незважаючи на карантин, просять зробити шкільні внески

Ситуація складна в країні в умовах карантину тим, що багато хто мав до цього стабільний дохід й престижну роботу, а тепер сидить вдома, або дохід суттєво скоротився. А вже у різних батьківських вайбер-групах приходять повідомлення зробити шкільні внески: різні фонди, охорону школи, гуртки і навіть групи продовженого дня (ГПД) тощо.

Наскільки легітимні такі прохання і чи потрібно сплачувати, з цим запитанням ми звернулись до начальника управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації Ірини Дробиш.

Відповідно до норм законодавства закладам освіти заборонено примусово збирати кошти з батьків на потреби закладів. Враховуючи сьогоднішню ситуацію, коли навчальний процес переведено на дистанційну форму роботи, а більшість батьків опинидися в скрутному фінансовому становищі, це питання взагалі не повинно підніматися. Управлінням підготовлено та направлено на місцеві органи управління освіти лист про запобігання та протидії корупції у сфері освіти “, – зазначила Ірина Анатоліївна.

Школи зупинили очний навчальний процес 12 березня.

Вже близько місяця діти навчаються дистанційно. Чи збирають з батьків кошти на охорону освітнього закладу, фонди, гуртки та груп продовженого дня ми попрохали прокоментувати директора Херсонської спеціалізованої школи 1-3 ступенів №30 Оксану Барнаш. Хочеться додати, що вона була здивована запитанням від редакції “Українського півдня”, прокоментувавши наступне:

Групи подовженого дня ми наказом закрили вже 1 квітня, це додаткова освітня послуга, а так, як вона не надається, ми не маємо права збирати кошти. Щодо фондів та охорони школи: цим питанням займається у закладі благодійний фонд “Майбутнє України”, який знаходиться за адресою: вулиця Молодіжна, 12, можете їм поставити ці питання. Я ніяких вказівок щодо збору коштів з батьків не надавала. Ми їх і не бачимо, бо навчання проходить дистанційно“.

Від редакції: в умовах нестабільності в країні прохати батьків оплачувати кошти через різні соціальні групи можуть і шахраї. Тож будьте розумні і бережіть себе!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН