Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій дитячій лікарні №5 готові приймати хворих на COVID-19

33-х пацієнтів, хворих на коронавірус COVID-19, готові приймати у Запорізькій дитячій лікарні №5. Для дітей, у яких лабораторно підтвердять діагноз COVID-19, тут передбачили окреме приміщення, котре розраховане на 21-го пацієнта із хворобою середньої важкості, та 12-тьох – важких пацієнтів.

У окремому приміщенні 5-ї дитячої лікарні готові приймати пацієнтів із коронавірусом. Раніше там розташовувався неонатальний блок, тобто відділення інтенсивної терапії для новонароджених, відтепер його перенесли у головну будівлю лікарні. Одночасно готові приймати 33-х пацієнтів, за необхідності – із матерями. Якщо ж хворих буде більше – перепрофілюють інші відділення, пише Суспільне.

«Одночасно у відділеннях можуть перебувати до 12 дітей у тяжкому стані, із наданням штучної вентиляції легень, і 21 бокс підготовлено на другому поверсі, де можуть перебувати діти середнього ступеня важкості, разом із батьками», – говорить директор Запорізької міської дитячої лікарні №5 Андрій Запорожченко.

Палати, де розміщуватимуть дітей у важкому стані, знаходяться на першому поверсі приміщення. Забезпечені апаратами штучної вентиляції легень. У відділенні також є засоби індивідуального захисту та дезінфекції. Для надання інтенсивної допомоги забезпечено дванадцять місць.

За словами Андрія Запорожченка, медики мають необхідні засоби індивідуального захисту для контактування із хворими на коронавірусну інфекцію. Зокрема, придбано понад тисячу масок та респіраторів, 200 ізоляційних костюмів та рукавичок.

«Закуплено засобів, як дезінфекції, так і індивідуального захисту більш ніж на 2,5 мільйона гривень. Наразі це якнайменше двотижневий запас», – зазначає директор Запорізької міської дитячої лікарні №5 Андрій Запорожченко.

І хоча лікарня готова приймати хворих на коронавірус, таких пацієнтів сюди наразі не надходило.

«Ми перевіряємо дітей, які схожі за клінічними ознаками на захворювання COVID-19. Це проходить в ізольованому боксі основного корпусу приймального відділення. Ми проводимо тести на ПРЛ, очікуємо результатом протягом 4-5 годин. У нас не було ще жодного підтвердження у дітей з пневмоніями та іншими ознаками коронавірусу, не було підтверджено ПЛР тестів», – каже директор Запорізької міської дитячої лікарні №5 Андрій Запорожченко.

Нагадаємо, у Запорізькій області зафіксовано 45 випадків захворювання на коронавірус COVID-19 станом на 10 ранку – зазначено на сайті обласного лабораторного центру МОЗ Україні. Зокрема, 13 хворих у Запоріжжі. Наразі лікування їм надають в обласній інфекційній лікарні, втім, якщо медзаклад буде переповнений хворими на COVID-19, пацієнтів готові приймати і в інших лікарнях Запоріжжя.

«На сьогодні першою лікувальною базою визначена обласна інфекційна лікарня, в яку сьогодні надходять на лікування пацієнти з коронавірусною хворобою. В разі переповнення обласної інфекційної лікарні , коли потужності будуть вичерпані ,а вона на 200 ліжок, то ті пацієнти, які знаходяться з інфекційною патологією не коронавірусною, вони будуть переведені в терапевтичний корпус 6 міської лікарні, таким чином інфекційна лікарня буде повністю заповнюватися хворими з коронавірусом», – говорить директорка департаменту охорони здоров’я ЗМР Вікторія Ушакова.

Також хворих на коронавірус готові приймати в 7-ій та 2-ій міських лікарнях, – зазначила Вікторія Ушакова.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН