Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Волонтери у Нижніх Сірогозах зайнялися пошиттям масок

У Нижньосірогозькому районі, як і у всій Україні, з впровадженням карантину постала проблема нестачі захисних масок. Як один із первинних засобів захисту від поширення інфекційних хвороб маски через надмірний попит різко подорожчали, а подекуди зовсім зникли з полиць магазинів та аптек. Небайдужі мешканки Верхніх Сірогоз та Вільного взялися шити маски для односельців

— На жаль, через складну ситуацію в країні та карантинні заходи, поки що немає можливості за безготівковим перерахунком закупити відповідні матеріали для пошиття великої кількості масок, — розповідає Верхньосірогозький сільський голова Григорій Герасимов. — Тож в такій ситуації сільська рада звернулися через соціальні мережі до небайдужих жителів села, які вміють тримати в руках голку з ниткою та шити на швейній машинці, аби вони взялися за пошиття масок. А також принесли для їх виготовлення бавовняну тканину. 

За пошиття масок взялися місцеві майстрині Тетяна Маслова, Ірина Полєжаєва, Юлія Міщук та Валентина Ралько.

Насамперед, вони виготовили маски для працівників установ і організацій, які забезпечують життєдіяльність села. Частину виготовленної продукції передали тим жителям села, які не можуть придбати чи самостійно виготовити захисні маски.

Про організацію виготовлення захисних масок розповіла Вільненський сільський голова Світлана Куріна.

— Звернулися з проханням до жителів села передати в сільську раду тканину для пошиву захисних масок, — ділиться очільниця Вільненської сільради. — Спасибі односельцям, які оперативно відреагували на заклик і наші майстрині Світлана Оксамитна та Ірина Сич взялися шити маски. Працювали у вільний від роботи час. І вже за кілька днів пошити більше 1 тисячі захисних масок.

Як розповіла Світлана Куріна завдяки волонтеркам, масками забезпечили жителів Вільненської громади, насамперед, передали виготовлені засоби захисту органів дихання пенсіонерам.

Нижні Сірогози City

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН