Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відкрився віртуальний музей

З третього квітня обласний краєзнавчий музей почав працювати онлайн. Тепер з експонатами музею з колекцій, а також зі сховища можна ознайомитись у соц.мережах, а саме у Facebook та Instagram.

Про це Суспільному розказала завідувачка відділу маркетингу музею Ліана Комарденко:

“Працівники музею щодня розповідають у соц.мережах онлайн про цікаві експонати, що є в музеї, про факти, події та особистостей нашого краю. До дня птахів ми готували пізнавальну лекцію про птахів півдня України, проводили до Дня дитячої книги пізнавальні квести. По суботах намагаємось, щоб інформація була легкою, розважальною, наприклад, цікаві фотографії з колекції музею”.

Херсонський краєзнавчий музей працює онлайн під час карантинуХерсонський краєзнавчий музей працює онлайн під час карантину. Херсонський обласний краєзнавчий музей

Ліана Комарденко додала, що зараз на сторінках у Facebook та Instagram намагаються більше розказувати про такі експонати, на які під час звичайних екскурсій мало звертають уваги. Наприклад, амфори:

Херсонський краєзнавчий музей працює онлайн під час карантинуХерсонський краєзнавчий музей працює онлайн під час карантину. Херсонський обласний краєзнавчий музей

“Для чого наші предки робили амфори для вина незручної загостреної форми? Виявляється, завдяки гостроконечній формі їх було зручно укладати в трюм “віялом”, заздалегідь переклавши соломою. Таким чином амфори спокійно переживали морські хвилі та прибували цілими із середземноморських земель”.

Ліана Комарденко розказала, що з лекцій онлайн краєзнавчого музею можна також дізнатись багато цікавого та пізнавального про тварин, риб, палеонтологічну колекцію, екологічні проблеми. І до Великодня на сторінках обласного краєзнавчого музею у Facebook та Instagram з 16-го квітня для усіх охочих будуть проводитись майстер-класи, а також представлені експонати зі сховища.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН