Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

800 продуктових наборів роздали в Запоріжжі

Крупи, олія, цукор, м’ясні консерви, чай та солодощі – ці продукти є складовими продуктових наборів, які збирають у міському центрі допомоги, а потім передають до районних центрів соціального обслуговування. Вартість соціального пакунку – трохи більше 200 гривень.

Перші 800 продуктових наборів роздали самотнім пенсіонерам та людям з інвалідністю територіальні центри соціального обслуговування Запоріжжя. Допомогу наразі отримали лише 40 відсотків людей, які знаходяться на обліку соціальних служб міста. Всього ж у Запоріжжі майже 2 тисячі тих, хто в умовах карантину потребує допомоги. Почали збирати харчові набори на початку карантину, аби допомогти самотнім літнім людям та маломобільним категоріям населення.

«Під час карантину складніше за все пережити цей час тим людям, які відносяться до групи ризику – це люди похилого віку та інваліди, це ті люди, які обслуговуються територіальним центром, це близько 2-х тисяч людей, які фактично є самотніми. Наприклад, коли діти проживають далеко за кордоном, або ж немає близьких людей, які можуть допомогти, можуть сходити за продуктами, допомогти з доставкою медикаментів, або ж інших необхідних речей», – розповіла директорка Запорізького міського територіального центру соціальної допомоги Марина Боренос .

«Ми вже змогли зібрати 107 тисяч 500 гривень та придбати 800 продуктових наборів, котрі ми передали територіальним центрам, і вже люди ці 800 наборів отримали. Більшу частину пожертвували бізнесмени, хтось міг пожертвувати 50 гривень, а хтось і десятки тисяч. На сьогодні рахунки відкриті , ми ще чекаємо надходжень», – каже директор Запорізького міського центру допомоги Дмитро Матюхін.

У запорізькому центрі допомоги наголошують: необхідні продуктові набори наразі отримали лише 40% людей з тих, хто перебуває на обліку соціальних служб. Харчами потрібно забезпечити ще 1200 самотніх пенсіонерів та людей з інвалідністю, тож закликають містян не бути байдужими.

«Допомога дуже потрібна і важлива, адже будь-які продукти колись закінчуються. Хотілося б, щоб той відгук, котрий отримав наш заклик «допоможіть людям похилого віку», щоб він отримав продовження. Ми не знаємо, коли закінчиться карантин, щоб ми могли допомогти цим людям», – додала директорка Запорізького міського територіального центру соціальної допомоги Марина Боренос.

«Доволі багато людей, які не в змозі придбати собі продукти харчування, придбати медикаменти, ми, як небайдужі люди, можемо їм у цьому допомогти. Закликаємо всіх, у кого є така можливість, є сили, є автомобіль, чи якісь кошти, звернути уваги на людей, які живуть у вашому під’їзді, на вашому поверсі, на вашій вулиці. Подивіться та спитайте, чим їм можете допомогти», – розповів директор Запорізького міського центру допомоги Дмитро Матюхін.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН