Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Конфіденційну інформацію про захворівшу на коронавірус у Чаплинці поширюють у соцмережах

Про це повідомляє Спілка жінок Херсонщини.

“Обуренню немає меж! По шкільним чатам Чаплинки та соцмережах гуляє повна інформація про дитину, яка захворіла на коронавірус в смт Чаплинка. Не тільки вік, а й П.І.Б. та домашня адреса дівчини.

Хто відповість за цю службову халатність, яка не тільки повністю порушила права дитини, а й поставила під загрозу безпеку всієї родини?

Спілка жінок Херсонщини, як член Української мережі за права дитини, звертається до @Служба у справах дітей ХОДА, @Національна поліція Херсонської області та Чаплинська районна державна адміністрація з проханням нагально розібратися в ситуації та забезпечити дитині безпечне лікування, а її рідним – безпечну самоізоляцію.

Цим ганебним вчинком, який на фоні паніки підхопили різні спільноти, порушилася низка конвенцій та законів: Європейська хартія про права пацієнтів, ст.32 та ст.34 Конституції України, ЗУ «Про захист персональних данних», ЗУ «Про доступ до публічної інформації», Основи законодавства про охорону здоров‘я в Україні, Цивільний та Кримінальний кодекси України”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН