Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пенсіонер з Херсонщини встановлює книжкові рекорди

Мешканець Томиної Балки, Дідик Іван Петрович (1949р.н.) за рік прочитав 365 книжок. 

Хочу розповісти про рекордсмена з читання у селі Томина Балка. Якось подивилася репортаж по телебаченню про бабусю, яка за минулий рік прочитала у сільській бібліотеці аж 234 книжки. Знаючи одного читача, який регулярно відвідує нашу сільську бібліотеку, вирішила порахувати книжки за формуляром Дідика Івана Петровича ( 1949р.н.). І виявилося, що наш « юний читач», а саме так його жартома називають родичі, за 2019 рік взяв у бібліотеці і прочитав аж 365 книжок.

Я поцікавилась у невістки і сина Івана Петровича, чи справді так багато читає? Дійсно вони підтвердили, що дідусь випускає книгу з рук тільки коли їсть або спить, а весь вільний час він з книжкою.

А сам рекордсмен відкрив секрет, як йому вдалося подолати такий об’єм літературних скарбів. Виявляється, що під час проходження строкової служби в армії ( 1970 рік) він із задоволенням відвідував курси з техніки швидкого читання. Уроки по 40 хвилин і тричі на тиждень далися взнаки. Молодий солдат швидко навчився схоплювати сюжет і головну думку твору і навіть почав писати вірші. Зараз Іван Петрович пише оповідання і якщо вдало завершить своє творіння, то пообіцяв обов’язково дасть почитати.

Білозерка.інфо

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН