Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ягня на прізвисько Шон з’явилося у Миколаївському зоопарку

Під час карантину в зоопарку народилося ягня породи Святого Якова на прізвисько Шон. Зараз тварині два тижні.

Ягня народилося 17 березня. Його батьки вівці породи Святого Якова – самка Піструшка та самець Макс. Ця порода відноситься до ряду свійських тварин.

У Миколаївському зоопарку в овець породи Святого Якова народився малюк

Перші декілька днів баранця годували із соски.

Завідуюча відділом домашніх тварин Тетяна Рубан каже: “Що три години доїли самку. У баранів молоко жирне. Видоювали перші два дні по двадцять п’ять мілілітрів, потім сорок мілілітрів вона давала. Потім помітили, що малюк жвавий, активно слідує за мамою, що намагається сам смоктати. Поки в цьому не переконалися, то кормили вранці і ввечері. Перейшли на природнє вигодовування”.

У Миколаївському зоопарку в овець породи Святого Якова народився малюк

Із місячного віку баранця почнуть підкормлювали кормами, якими годують дорослих овець.

“Привчають малюка поступово. Тобто на початку – це сіно, віники, вода. Потім поступово – це мішка. Це соковиті корма – це морква, буряк. Починають давати корму трохи, розміром із жменьку”, – говорить Тетяна Рубан.

Батько Шона, самець Макс, чотирирогий баран. Працівники зоопарку прогнозують, що і у Шона буде їх чотири. Загалом у породи таких овець може бути до восьми. У Миколаївському зоопарку живуть тільки чотирирогі вівці цієї породи.

“Зараз у самця, який народився, ми чітко бачимо схильність до чотирьох рогів. Вже є зачатки рогів, але поки він маленький важко сказати, як вони будуть рости. Чи вони будуть закручуватися, чи вони будуть як у Макса вперед”, – каже Тетяна Рубан.

Разом із новонародженим баранцем Шоном у зоопарку сім овець породи Святого Якова. Завідуюча відділом домашніх тварин Тетяна Рубан говорить, що вольєр, в якому знаходяться тварини, вже затісний для них. От тільки розширювати його можливості немає.

“Зазвичай ми виставляємо на реалізацію. Тварини стоять на карантині. Люди, які цікавляться, приходять, дивляться і можуть купити. Або купити, або обміняти. І зоопарк отримає за цих тварин інших. Зараз, коли між зоопарками немає спілкування, країна завмерла в очікуванні, що буде далі. Ми також знаходимося в скрутному становищі”, – розповідає Тетяна Рубан.

Приймати відвідувачів, обмінювати тварин тощо зоопарк почне після закінчення карантину.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН